Ministri u Vladi Srbije čestitali Kurban-bajram

Autor:

Vesti

16.06.2024

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministri u Vladi Srbije čestitali su danas Kurban-bajram svim vernicima islamske veroispovesti u Srbiji.

Ministri u Vladi Srbije čestitali Kurban-bajram

Foto: google.com/maps/prinscreen

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević poručila je u čestitki da je ovaj praznik ovo još jedna prilika da se pokaže zajedništvo u svim multietničkim sredinama u našoj Srbiji.

- Svim vernicima islamske veroispovesti koji obeležavaju Kurban-bajram upućujem iskrene čestitke povodom jednog od najvećih praznika, sa željom da ga provedu u miru i blagostanju sa rodbinom, prijateljima i komšijama - navela je ministarka u čestitki, a saopštilo Ministarstvo.

Ona je ukazala da je ovaj dan značajna prilika da se još jednom iskaže zajedništvo, bliskost i uzajamno poštovanje u multietničkim opštinama i gradovima, na koje smo, kako je istakla, izuzetno ponosni, a sve za dobrobit Srbije.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović poželela je vernicima islamske veroispovesti da Kurban-bajram provedu u dobrom zdravlju, uz svoje najbliže, porodicu i prijatelje, kao i da budu ispunjeni osećanjima mira, radosti i sreće.

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u Vladi Srbije Tomislav Žigmanov poželeo je svim muslimanima u Srbiji da praznik provedu u ljubavi, miru i sveopštem blagostanju, u krugu porodice i prijatelja.

- Neka duh Kurban-bajrama osnaži svakog pojedinca i u domove svih muslimanskih vernika donese smirenost, bratsku solidarnost i istinsko zajedništvo - naveo je Žigmanov u čestitki.

Muslimanski vernici danas proslavljaju prvi dan Kurban bajrama, jednog od dva najveća praznika u islamu. 

Proslava Bajrama traje četiri dana. 

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading