U Nišu danas ponavljanje lokalnih izbora na dva biračka mesta

Autor:

Vesti

16.06.2024

06:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U opštini Medijana u Nišu danas će biti ponovljeno glasanje na lokalnim izborima na biračkim mestima 14 i 16.

U Nišu danas ponavljanje lokalnih izbora na dva biračka mesta

Foto: Republika

Kako je potvrđeno Tanjugu u opštinskoj izbornoj komisiji Medijane, birači će moći ponovo da glasaju na biračkom mestu 14 u Osnovnoj školi "Ćele Kula“ i u Vatrogasnom domu - biračkom mestu 16. 

Reč je o opštinskim izborima koji se ponavljaju, jer je izborna komisija utvrdila nepravilnosti na ta dva biračka mesta.

Kako su rekli iz OIK Medijana, na biračkom mestu broj 14, u OŠ “Ćele Kula”, ponovo se glasa, jer nisu bili adekvatno popunjeni obrasci za lica koja su glasala van biračkog mesta, dok na biračkom mestu broj 16, u Vatrogasnom domu, nije dostavljen kontrolni list.

Građani će glasati na dva mesta u Opštini Medijana za opštinske odbornike, a pravo glasa ostvarilo je 3.464 birača. 

Birači koji nisu u mogućnosti da glasaju na biračkom mestu zbog teške bolesti, starosti ili invaliditeta, mogu zatražiti od Opštinske izborne komisije da glasaju van biračkog mesta. 

Biračka mesta biće otvorena od 7 do 20 časova. 

Podsetimo, Gradska izborna komisija u Nišu donela je nedavno drugu odluku o preliminarnim rezultatima za izbor odbornika u Skupštini grada Niša, ali se ona ne razlikuje od odluke o preliminarnim rezultatima donetoj 3. juna.

Poput prve odluke i u drugoj odluci je koaliciji okupljenoj oko Srpske napredne stranke pripalo 30 mandata, Ruskoj stranci jedan mandat, dok su opozicone liste dobile ukupno 30 mandata.

Prema drugoj odluci, kao i prema prvoj odluci GIK-a, grupi građana "Dr Dragan Milić" pripalo je 16 mandata, koaliciji "Biramo Niš" 10 mandata, pokretu "Kreni promeni" dva mandata, a dva mandata dobija i koalicije "Ujedinjeni - Nada za Niš".

Prema podacima koji su do sinoć objavljeni na sajtu Republičke izborne komisije, Gradska izborna komisija Niša odbila je 24 od 35 prigovora koji su toj komisiji podneti povodom lokalnih izbora održanih 2. juna.

Na sajtu RIK-a objavljene su odluke GIK Niša o odbijanju pojedinačnih prigovora među kojima su prigovori Grupe građana Dragan Milić, koalicije "Biramo Niš- Đorđe Stanković" kao i liste "Dr Savo Manojlović - Ja sam Niš - kreni promeni".

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
duki

16.06.2024 06:41

sada ce uvideti koliko ih narod voli kanalizaciona opozicija idozivece debakl na ponovljenim izborima

Branko N

16.06.2024 06:57

Opet će na tim izborima SNS ubedljivo pobediti. Čak će biti veća razlika u korist naprednjaka nego što je bila 02.juna.

Djofa

16.06.2024 07:26

I danas ce u Nisu pobediti koalicija oko Vucica!

zveki

16.06.2024 07:38

Nadam se da će ponovljeni izbori biti sprovedeni po pravilima i bez nepravilnosti. Važno je da građani imaju poverenje u rezultate izbora.