KO S ĐAVOLOM TIKVE SADI... Dok Vjosa širi mržnju i pokušava da podvali antisrpsku propagandu, Milatović s njom uredno ispija kaficu u Švajcarskoj (FOTO/VIDEO)

Autor:

Vesti

15.06.2024

15:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na marginama konferencije o Ukrajini, a koja se održava u Švajcarskoj, sastali su se predsednik Crne Gore Jakov Milatović i predsednicalažne države Kosovo Vjosa Osmani.

KO S ĐAVOLOM TIKVE SADI... Dok Vjosa širi mržnju i pokušava da podvali antisrpsku propagandu, Milatović s njom uredno ispija kaficu u Švajcarskoj (FOTO/VIDEO)

Foto: Tanjug/Zoran Žestić/AP

Milatović i Osmani razgovarali su u restoranu, čemu svedoči i fotografija susreta koju je objavila Osmanijeva na društvenoj mreži Iks.

"Razgovarala sam sa crnogorskim predsednikom Milatovićem o vitalnoj ulozi savezništva i koordinisanih napora u očuvanju demokratije i mira", navela je Osmanijeva.

 

 

Za sada nema zvaničnog saopštenja Podgorice o ovom susretu.

Osmanijeva "usput" plasirala i malo antisrpske propagande

Iako je reakcija Podgorice izostala, lažna predsednica Vjosa Osmani obratila se iz Švajcarske preko Fejsbuka, gde je poručila da je važno da se kao saveznici zajednički odbrane principi "kao 90-ih na Kosovu".

Osmani je u direktnom prenosu na Fejsbuku govorila o Samitu koji će se održati u Burgenstoku navodeći da kao što su saveznici Kosovu pomagali devedesetih godina, tako je potrebno da sada tzv. Kosovo zajedno sa saveznicima doprinese uspostavljanju mira na starom kontinentu.

"Kao što znamo iz gorkog iskustva na Kosovu, nije dovoljno samo posmatrati mir kao izolovan pojam, jer on u velikoj meri zavisi od pravde, pravde za žrtve, za one koji su najviše stradali tokom rata. Kao Kosovo, pridružujemo se pozivima svih onih koji guraju napred koncept pravednog mira, mira povezanog sa pravdom za žrtve koje su stradale tokom rata", rekla je Osmani, zaboravljajući na to koliko se njena aktuelna politika zapravo zalaže za mir na teritoriji Kosova i Metohije.

 

 

Dok ona prodaje priču o poštovanju žrtava, Osmani očigledno žrtve uzima veoma selektivno, odnosno Srbe ni ne smatra žrtvama, tako zaboravljajući spaljivanje crkava, uništavanje vekovnih ognjišta, iseljavanje preko 130.000 hiljada i ubistvo preko hiljadu Srba, a ovi zločini se nisu zaustavili u devedesetim godinama, o kojima tako romantičarski priča Osmani, već je zločin nad Srbima zločin koji traje do dana današnjeg.

Osmani takođe navodi da je tzv. Kosovo u poziciji da podeli priču o tome kako je izgrađena, kako ona voli da sanjari "država od nule, kako je izgrađena država koja je mnogo propatila mnogo žrtvovala". "Država" Aljbina Kurtija i Vjose Osmani nije "izgrađena od nule", ona se od te nule nikada nije ni pomakla, jer antisrpska jazbina nastala na zločinima tzv. OVK i istrebljenju jednog čitavog naroda nikada nije bila, niti će ikada biti država.

"Kosovo se, uprkos svim ratovima, patnjama i žrtvama, pretvorilo u model demokratije i moćnih saveza. Kao što kaže predsednik Bajden, u teškim vremenima važno je za šta se zalažete i ko stoji uz vas. Kao što su saveznici bili neophodni da se Kosovo spase od genocidnog režima, važno je i sada kada je bezbednost u Evropi ugrožena ruskom agresijom da ostanemo zajedno kao saveznici koji veruju u iste vrednosti. Važno je da ostanemo zajedno kao saveznici, da branimo principe kao 90-ih godina na Kosovu", rekla je Osmani, aludirajući na nedavno usvajanje sramne rezolucije o genocidu u Srebrenici, gde je srpskom narodu nepravedno nametnuta danga "genocidnog", a za čije usvajanje je glasala i država gospodina Milatovića.

I tako, bez obzira na to što je celokupan događaj u Švajcarskoj ogranizovan radi rešavanja pitanja rata u Ukrajini, srpski neprijatelji ne spavaju i koriste svaku priliku da lobiraju protiv naroda i politike naše zemlje. Neka im je na čast, ako je od nje išta ostalo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading