AMBASADA SRBIJE U BIH NAJSTROŽE OSUĐUJE DANAŠNJI VANDALSKI ČIN: Neprimereni grafit ispisan na zgradi pored naše ambasade (FOTO)

Autor:

Vesti

14.06.2024

19:10 >> 19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vandalizam i srbofobija!

AMBASADA SRBIJE U BIH NAJSTROŽE OSUĐUJE DANAŠNJI VANDALSKI ČIN: Neprimereni grafit ispisan na zgradi pored naše ambasade (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Ambasada Republike Srbije u Bosni i Hercegovini saopštila je danas da najstrože osuđuje današnji vandalski čin ispisivanja neprimerenog grafita na zgradi pored naše ambasade u Sarajevu.


 "Pozivamo nadležne organe BiH da, u najkraćem roku, preduzmu mere iz svojih nadležnosti, kako bi se počinioci ovog dela što pre identifikovali i priveli pravdi. Takođe, Ambasada Republike Srbije u BiH poziva predstavnike institucija u BiH da se javno ograde od ovakvih etnički i nacionalno motivisanih dela", navodi se u saopštenju Ambasade Srbije.
 Međusobno uvažavanje sva tri konstitutivna naroda koja žive u BiH, ali i država u regionu, osnovni je preduslov mira i stabilnosti, dodaje se.


 Uzimajući u obzir da su na meti vandala danas u Sarajevu i ambasade Slovačke i Mađarske, Ambasada Srbije želi da veruje da je ovakvo raspirivanje mržnje samo izolovani slučaj, izveden od strane pojedinaca.


 "Srbija će nastaviti da bude konstruktivan partner državama u okruženju i uvek će se zalagati za bolju budućnost svih građana, bez obzira na nacionalnu, etničku i versku pripadnost", zaključuje se u saopštenju Ambasade Srbije.

Podsećamo,  Radovan Karadžić, bivši predsednik Republike Srpske, trenutno se nalazi u britanskom zatvoru na ostrvu Vajt, gde se suočava sa ozbiljnim zdravstvenim problemima. Njegovo zdravstveno stanje je postalo predmet zabrinutosti jer je proteklih dana više puta gubio svest i povredio se prilikom padova.


Karadžićeva ćerka, Sonja Karadžić Jovičević, ističe da je njen otac u poslednjih šest dana nekoliko puta izgubio svest i povredio se, ali da mu nije pružena odgovarajuća medicinska pomoć. Ona navodi da je Karadžić ostavljen u ćeliji bez nadzora, dijagnostičkih procedura i terapije za postojeće probleme, što dodatno pogoršava njegovo zdravstveno stanje.

- Svaki put su ga dovlačili iz kupatila ili hodnika i ostavljali u ćeliji bez nadzora, medicinske pomoći i ispitivanja. Za ovih više od dva meseca od prošlog alarmantnog stanja, nije imao nikakvu dijagnostičku proceduru, pa samim tim ni terapiju za postojeće probleme. Njegovo zdravstveno stanje je sve ozbiljnije - kaže Sonja za Novosti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading