"OTVOREN I DIREKTAN RAZGOVOR O SITUACIJI U REGIONU I NEISPUNJENIM OBAVEZAMA PRIŠTINE!" Vučić se sastao sa Zaracinom! (FOTO)

Autor:

Vesti

14.06.2024

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ponovio sam da i Nemačka i međunarodna zajednica u Srbiji imaju pouzdanog partnera u očuvanju mira i stabilnosti", kazao je Vučić!

"OTVOREN I DIREKTAN RAZGOVOR O SITUACIJI U REGIONU I NEISPUNJENIM OBAVEZAMA PRIŠTINE!" Vučić se sastao sa Zaracinom! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim izaslanikom Savezne vlade SR Nemačke za Zapadni Balkan Manuelom Zaracinom.

- Još jedan otvoren i direktan razgovor sa Manuelom Zaracinom o situaciji u regionu, neispunjenim dogovorima iz dijaloga Beograda i Prištine, na prvom mestu onim koji se tiču bezbednosti Srba na KiM i formiranja ZSO, nastavku evropskog puta Srbije, angažmanu SR Nemačke u regionalnim procesima i našim bilateralnim odnosima.


Ponovio sam da i Nemačka i međunarodna zajednica u Srbiji imaju pouzdanog partnera u očuvanju mira i stabilnosti, jačanju regionalne saradnje i prosperiteta, ali da će nam zaštita nacionalnih interesa države i srpskog naroda uvek biti prioritet
- napisao je predsednik Vučić na Instagramu.

 

 

Takođe, predsednik Srbije Aleksandar Vučić primiće danas u oproštajnu posetu ambasadora Češke Republike Tomaša Kuhtu.

Oni će se sastati u 10 u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika republike.

Podsećanja radi, predsednik Vučić sastao se juče u Palati Srbija sa predstavnicima Udruženja francuskih privrednika MEDEF.

Sa predstavnicima MEDEF sam razgovarao o investicijama u prioritetne sektore u Srbiji, produbljivanju ekonomske saradnje, kao i o zainteresovanosti francuskih kompanija za učešće u predstojećoj Međunarodnoj specijalizovanoj izložbi EXPO 2027.

Pozvao sam francuske privrednike da više ulažu u Srbiju, jednu od svetski najpopularnijih investicionih lokacija - napisao je predsednik Vučić na Instagramu.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Мiraš

14.06.2024 11:28

Otvoreni i direktni razgovori kao što je ovaj između predsednika Vučića i Zaracine su ključni za rešavanje dugotrajnih pitanja. Takav pristup može pomoći u prevazilaženju prepreka i postizanju napretka u ispunjavanju obaveza.

Đorđije

14.06.2024 11:29

Састанак председника Вучића са Зарацином отвара простор за директан и отворен дијалог о кључним питањима која утичу на стабилност региона. Ово може бити важан корак ка решавању дугогодишњих питања.

Lola

14.06.2024 11:29

Srbija je do sada ispunila sve zahteve, dok Priština na sve moguće načine sabotira postizanje kompromisnog rešenja.

Balša

14.06.2024 11:31

Неиспуњене обавезе Приштине су значајна тема која захтева пажњу. Разговори као што је овај могу помоћи у постизању напретка и унапређењу међусобних односа.