VUČEVIĆ NAKON SASTANKA SA EBRD: Fokus saradnje na auto-putevima i brzim prugama! (FOTO)

Autor:

Vesti

12.06.2024

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kolanđeli je naglasio da Srbija ima stratešku poziciju kao zemlja koja se nalazi na listi među prvih pet zemalja u saradnji sa EBRD, saopštila je Vlada.

VUČEVIĆ NAKON SASTANKA SA EBRD: Fokus saradnje na auto-putevima i brzim prugama! (FOTO)

Foto: Printscreen/instagram/milosvucevic

Premijer Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas u Beogradu sa direktorom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Zapadni Balkan Mateom Kolanđelijem o realizaciji projekata sa tom međunarodnom finansijskom institucijom.

 

Premijer je naglasio da je fokus saradnje Srbije sa EBRD i na regionalnim i lokalnim putevima, ali je kao glavne infrastrukturne projekte naveo izgradnju auto-puteva i brzih pruga, koji će bolje povezati region.

 

- Kolanđeli je naglasio da Srbija ima stratešku poziciju kao zemlja koja se nalazi na listi među prvih pet zemalja u saradnji sa EBRD - saopštila je Vlada.

On je naveo važnost podrške projektima naučno-tehnoloških parkova i BIO 4 kampusa, naglasivši važnost razvoja biotehnologije i veštačke inteligencije u Srbiji i realizaciju brojnih infrastrukturnih, telekomunikacionih i energetskih projekata.

Vučević je izrazio zahvalnost Kolanđeliju na dosadašnjoj podršci i saradnji, naglasivši da je nova Vlada Srbije spremna da nastavi rad na započetim, ali i novim projektima u oblastima energetike, obnovljivih izvora energije, životne sredine, putne i železničke infrastrukture, kao i u sektoru informacionih tehnologija.

Podsećamo, premijer Srbije Miloš Vučević oglasio se na Instagramu i dan nakon prvog Svesrpskog sabora koji je juče održan u Beogradu.

- Svesrpski sabor je izazvao različite reakcije u regionu. I ne mogu reći da sam iznenađen - rekao je Vučević.

-Mnogo je onih kojima smeta politika predsednika Aleksandra Vučića koja je rezultirala obnovom nacionalnog ponosa, slogom i jedinstvom, kakvo odavno nije postojalo među Srbima - navodi premijer Srbije.

Bonus video

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Milica

12.06.2024 17:12

Srbija ce ostati posvecena modernizaciji svoje saobracajne mreze.

Luka

12.06.2024 17:13

Uz saradnju sa EBRD Srbija ce zavrsiti sve svoje razvojne projekte.

Sara

12.06.2024 17:14

Kao sto razvijamo drumski saobracaj , tako cemo nastaviti i sa zeleznickim.

Lika

12.06.2024 17:17

Svakim novim kilometrom kvalitetnih saobracajnica , bile u drumskom ili zeleznickom saobracaju , Srbija postaje modernijom i razvijenijom.