Vučević i Brnabić dočekali Viškovića i Cvijanovićevu na graničnom prelazu Sremska Rača

Autor:

Vesti

07.06.2024

17:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon dočeka oni će obići radove na izgradnji mosta preko Save.

Vučević i Brnabić dočekali Viškovića i Cvijanovićevu na graničnom prelazu Sremska Rača

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Premijer Miloš Vučević i predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić dočekali su danas predsednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Željku Cvijanović i predsednika skupštine Republike Srpske Nenada Stevandića na graničnom prelazu Sremska Rača.

Nakon dočeka oni će obići radove na izgradnji mosta preko Save.

Zvaničnicima iz RS, koji dolaze povodom Svesrpskog sabora koji će biti održan sutra u Beogradu, priređen je doček uz so i pogaču koje su nosili mladi u srpskoj narodnoj nošnji, a vijorila se i srpska zastava.

Sutrašnji sabor okupiće veliki broj ljudi iz Srbije i RS, a kako je planirano, pored celodnevnog raznovrsnog programa biće održana i zajednička sednica dve vlade, kao i sastanci zvaničnika Srbije i RS.

Centralno obeležavanje manifestacije "Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska" biće održano u 17.00 časova na Tgu republike u Beogradu, a kako su ranije rekli zvaničnici Srbije i Republike Srpske, sabor će biti prilika da se potvrdi jedinstvo, ojača povezanost i unapredi očuvanje kulture sećanja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će mnogo važnih odluka biti doneto na sutrašnjem velikom Svesrpskom saboru, među kojima zajednička deklaracija kao i odluka o izgradnji memorijalnih centara u Beogradu i Donjoj Gradini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (20)

Loading
Danka

07.06.2024 17:38

Vrlo lepo i na obostranu radost!

Ana

07.06.2024 17:43

Srbija i Republika Srpska uvek zajedno.

Dragana

07.06.2024 17:49

Divno je što Srbija i Republika Srpska neguju tradicionalno dobre odnose

Dejan

07.06.2024 17:50

Svaka čast Vučiću i Dodiku na promovisanju srpstva