VAŽAN SASTANAK U PALATI "SRBIJA": Predsednik Vučić sutra sa delegacijom Islamske zajednice u Srbiji

Autor:

Vesti

27.05.2024

18:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastanak će biti održan u 15.15.

VAŽAN SASTANAK U PALATI "SRBIJA": Predsednik Vučić sutra sa delegacijom Islamske zajednice u Srbiji

Foto: Milos Tesic/ATAImages

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primiće sutra delegaciju Islamske zajednice Srbije koju predvodi muftija Muhamed Jusufspahić, predsednik Vrhovnog sabora Islamske zajednice Srbije.

Sastanak će biti održan u 15.15, u Palati ''Srbija'', saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika Republike.

Podsetimo, uz Srbiju, još 18 država izjasnilo se protiv sramne rezolucije o Srebrenici. Neki od kojih smo očekivali ovo isto, ostali su uzdržani, međutim, neki, poput Mađarske, jedine države EU koja je bila protiv, bili su na našoj strani i na strani pravde i istine. Upravo je mađarski premijer Viktor Orban jedan od onih koji će se naći na udaru, baš kao što je i pred glasanje, kako je sam rekao predsedniku Vučiću, bio suočen sa strašnim pritiscima.

Evo kako je Vučić opisao njihov telefonski razgovor pred glasanje u UN:

Zvao sam Viktora Orbana da ga zamolim za nešto drugo jer mi nemamo ambasadu u jednoj zemlji, pa da dobijem od njega neke kontakte i da ga pitam za jednu evropsku zemlju. Viktor je divan i kao brat mi je i imam u njega najveće poverenje. I kada ga ne bude, siguran sam da će biti mnogo spomenika premijeru Orbanu u našoj zemlji jer je on najzaslužniji za najbolje moguće odnose. Viktor mi je rekao tada preko telefona: "Aleksandre, bolje da ti ne govorim, jasno ti je koliko je teško, ja ne mogu da budem sam u Evropi jer su sve pritisli." Ja sam rekao, nije problem, ostaću ja sam. Kako je to čuo, završili smo razgovor i Viktor i Peter Sijarto su pozvali posle 15 minuta i rekli: "Idemo zajedno i bićemo sa svojom srpskom braćom."

U brojkama, 84 države bile su za, 19 protiv, 68 uzdržano, dok su 22 zemlje napustile salu i tako poručile da se ne slažu sa izmišljotinom o navodnom genocidu u Srebrenici. Dakle, 43,5% država UN je glasalo za. Miože i ovako: dve trećine svetske populacije nije stalo uz ovu rezoluciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (12)

Loading
Silos

27.05.2024 18:51

Naravno da će se razgovarati sa svim verama i nacijama kod nas. Pa nismo mi Hrvati da zanemarujemo manjine.

Ard Galen

27.05.2024 18:52

Taman da se ovde zaleče odnosi koje je Sarajevo zatrovalo između nas i muslimana.

Salle

27.05.2024 18:53

Važno je da se razgovara sa svima. Ako je Vučić uspeo da od Mađara naprave naše najbliže saveznike i da harmonizuje odnose sa tom manjinom, onda može sa svima.

Maja

27.05.2024 18:55

Muslimani u Srbiji treba da se osećaju kao ravnopravni građani Srbije. Tako će uvek biti.