I NIŠLIJE UZ PREDSEDNIKA VUČIĆA! Božanstvena slika sloge iz ovog grada: "Da se barjak za slobodu vije!" (VIDEO)

Autor:

Vesti

24.05.2024

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj događaj je pokazao da građani žele da se njihov glas čuje i da izraze jedinstvenu snaga.

 

 

Nakon donošenja sramne rezolucije o Srebrenici, mnogi građani Srbije su se okupili na ulicama gradova kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo, ali i pružili podršku svojoj zemlji i predsedniku Aleksandru Vučiću

Građani su izrazili svoje nezadovoljstvo i prkos povodom usvajanja rezolucije o Srebrenici, ali istovremeno i dali podršku svojoj zemlji i predsedniku Vučiću. U Beogradu, Nišu i drugim gradovima građani su na jedinstven način iskazali svoje stavove, stvarajući neverovatne prizore koji su privukli pažnju javnosti.

U Beogradu, građani su se okupili u velikom broju i formirali kilometarske kolone, noseći srpske zastave i mirno prolazeći kroz ulice prestonice. Ovaj snažan izraz nezadovoljstva bio je praćen dostojanstvenim ponašanjem, a građani su pokazali svoju podršku predsedniku Vučiću na jedinstven način.

Niš je takođe bio poprište impresivnih scena građanskog okupljanja. Veliki broj Nišlija izašao je na ulice, formirajući kolone vozila koje su prošle kroz grad. U jednom trenutku, bulevarom je prošla bakljada, stvarajući upečatljiv prizor koji je ostavio snažan utisak na prisutne. Ovi događaji su zabeleženi i dokumentovani, ostavljajući snažan utisak na javnost.
 

Podsećamo, na jučerašnjoj sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija je usvojen predlog sramne rezolucije o Srebrenici.

Generalna skupština UN usvojila je Rezoluciju o Srebrenici. Za je glasalo 84, protiv 19, uzdržano 68. Bila je potrebna prosta većina prisutnih. Od 193 članice u sali je u toku glasanja bilo prisutna 171.

Srbija je, moralni pobednik, s obzirom na činjenicu da je za rezoluciju o Srebrenici glasala 43.5 odsto zemalja članica.

Trebalo bi reći da je Mađarska jedina zemlja u regionu, ali i članica EU, koja je glasala protiv Rezolucije. Iz regiona, sve države su glasale za, a od EU bilo je uzdržanih, ali svega tri države.

Protiv rezolucije glasale su i Rusija, Belorusija, Kina, Komoros, Antigva, Sirija, Kuba, Kongo, Severna Koreja Dominika, Eritreja, Esvatini, Grenada, Mali, Nauru, Nikaragva, Sao Tome i Principe i Srbija.

Među uzdržanim zemljama bile su, između ostalih Grčka, Kipar, Kazahstan, Maldivi, Meksiko, UAE, Vijetnam i mnoge druge. Među zemljama koje nisu glasale, a koje su pre procesa rekle da su protiv rezolucije su Azerbejdžan i Venecuela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (19)

Loading
Kir

24.05.2024 15:05

Svaki normalan Srbin je sinoć bio uz Vučića. I to ne mora da ga vole ili ne, tamo je Srbija bila napadnuta. Naravno bolesni mozgovi su bili protiv, ali takvih nema previše.

Goran

24.05.2024 15:05

Sram da bude svaku drzavu i njene politicare koji ih vode sto su glasali da je Srbija izvrsila genocid! Jos gore je to sto Nemacka koja je ubijala sve redom, sve sto je zivo, oni nesto moralisu. Puna podrska Vucicu, zivela Srbija.

Rahan

24.05.2024 15:05

Lepa slika i još jedna poruka da ne pristajemo da nam stavljaju žig.

Tara

24.05.2024 15:06

Nišlije su ponosno pokazale podršku predsedniku Vučiću, demonstrirajući jedinstvo i patriotizam uz trobojke i bakljadu.