OVAJ NAROD NIJE GENOCIDAN, MOJA SRBIJA TO NE ZASLUŽUJE: Jake reči beogradskog muftije Mustafe Jusufspahića

Autor:

Vesti

23.05.2024

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski narod nije genocidan, poručio je danas beogradski muftija Mustafa Jusufspahić i istakao da Srbija to ne zaslužuje.

OVAJ NAROD NIJE GENOCIDAN, MOJA SRBIJA TO NE ZASLUŽUJE: Jake reči beogradskog muftije Mustafe Jusufspahića

Foto: Tanjug

Mustafa Jusufspahić

Beogradski muftija Mustafa Jusufspahić je na platformi Iks napisao da je Srbija njegova zemlja, gde ljudi različitih vera žive zajedno i mole se u džamijama, crkvama i sinagogama.

On je istakao da u Srbiji postoji na hiljade džamija u kojima se moli oko 600.000 muslimana, koji žive u slozi sa većinskim pravoslavnim stanovništvom već vekovima.

Muftija je naglasio da, kao musliman, svedoči o svojoj Srbiji i da veruje da srpski narod nije genocidan. Iako su u istoriji postojali pojedinci sa opasnim idejama, te ideje nisu preovladale i narod se i danas bori protiv njih.

- Ovaj narod nije genocidan i moja Srbija to ne zaslužuje - naveo je Jusufspahić i dodao:

- Kroz istoriju su sigurno postojali pojedinci koji su imali takve sulude ideje, ali one nisu zarazile narod koji se i danas bori protiv takvih ideja bilo gde u svetu.

Takođe je izrazio bol zbog patnje Bosne i Hercegovine, koju je i sam osećao. Pozvao je ljude da uče iz prošlosti, poprave greške i budu bolji ljudi. Zaključio je sa željom da Bog pomogne da svi zajedno žive u slozi.

- Njen život kao i život moje Srbije je od Boga nam dat da jedni sa drugima pod ruku u slozi živimo. Budimo pametni i greške iz prošlosti ne ponavljajmo ih, popravimo ih i budimo bolji ljudi. Bog nas pomogao - poručio je beogradski muftija Mustafa Jusufspahić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (3)

Loading
ja neko tuzan

24.05.2024 01:29

E Mustafa nisam cula da ima na hiljade dzamija u Srbiji,a ni mezarje za Muslimane Beograd nema,a za kerove groblje napravili,bruka Mustafa,selam

nemanjicbgd

25.05.2024 12:37

Gospodine, Spahicu, Moj naklon Vama. Vi ste primer coveka.