NOŽ U LEĐA! Nakon Crne Gore i Grčka izdala Srbiju

Autor:

Vesti

21.05.2024

19:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sraman postupak

NOŽ U LEĐA! Nakon Crne Gore i Grčka izdala Srbiju

Foto: Shutterstock

Sve veća mogućnost da će Grčka podržati Rezoluciju o genocidu usmerenu protiv Srbije i srpskog naroda izazvala je pažnju međunarodne javnosti.

Ova odluka izazvala je brojne kontroverze i postala predmet žestoke rasprave kako u samoj Grčkoj, tako i u Srbiji.


Jedan od ključnih faktora koji su doveli do ove situacije jeste pozivanje grčkih vlasti na crnogorske amandmane. Ovo je izazvalo sumnju da je odluka Grčke bila deo smišljene akcije protiv Srbije, što je dodatno produbilo jaz između ove dve zemlje.

Izveštaj Dore Bakojani, koji je prethodio ovoj odluci, predstavljao je drugi uzastopni težak udarac koji je Grčka zadala svojoj pravoslavnoj braći.

Ovo je dodatno otežalo odnose između Grčke i Srbije, posebno imajući u vidu istorijske i verske veze ove dve zemlje.

 

O rezoluciji

Rezolucija o genocidu u Srebrenici predstavlja zvaničan dokument kojim se priznaje i osuđuje "genocid" koji se "dogodio" u Srebrenici tokom rata u Bosni i Hercegovini. Ovaj događaj se navodno dogodio u julu 1995. godine, kada su snage Vojske Republike Srpske pod komandom generala Ratka Mladića, kako se navodi u dokumentu, ubile više od 8.000 bošnjačkih muškaraca i dečaka.

Šta se sve navodi?

- Rezolucija Evropskog parlamenta (2009):

Evropski parlament je 15. januara 2009. godine usvojio rezoluciju kojom se 11. jul proglašava Danom sećanja na genocid u Srebrenici. Ova rezolucija poziva sve zemlje članice Evropske unije i zemlje Zapadnog Balkana da obeležavaju ovaj dan u znak "sećanja na žrtve genocida."

- Rezolucija Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (2005):

Generalna skupština UN je 10. jula 2005. godine usvojila rezoluciju kojom se izražava duboko saosećanje sa porodicama "žrtava genocida" u Srebrenici i osuđuje ovaj čin kao najteži zločin u Evropi posle Drugog svetskog rata.

- Rezolucija Kongresa Sjedinjenih Američkih Država (2005):

Kongres SAD je 27. juna 2005. godine usvojio rezoluciju kojom se "genocid u Srebrenici" priznaje i osuđuje, te se izražava "podrška porodicama žrtava".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (3)

Loading
Boris

21.05.2024 19:14

Na more u prijateljsku Spaniju.

Maksim

22.05.2024 13:40

Mi da imamo i malo ponosa već odavno nebi išli u najzagađenije fekalno more "bratske" nam Crne gore, odakle se svake godine sa odmora više od pola turista vrati sa stomačnim problemima. Poslednjih 15 godina sve što su mogli loše uraditi, PRVI su uradili prema Srbiji. Zato svako od njih čim se rodi dajte mu srpsko državljanstvo kao što ste svima ovima što gazduju svime u Beogradu, dali još pre 30 godina, a oni nama ne daju ni boravak. Dakle, onaj ko ne ceni sebe neće ga ni gnjida ceniti, a kamoli oni od kojih je očigledno - celo čovečanstvo nastalo! A ovim prevrtljivcima iz Grčke, nije zameriti, oni bi zbog interesa prodali i rođenu majku, gledaju samo kako i na koji način da žive bez rada već samo od kredita koje nikada vekovima ne vraćaju. Tako će i od ove sramne rezolucije izvući debelu korist, verovatno otpis nekog već odavno dospelog kredita prema SAD. To se običnim rečnikom zove prostitucija!

Ivana

23.05.2024 19:58

u cg ima 70 odsto srba,i ja sam genovidna isto...spajicu sram te bilo kako mozes uci u genocidni hram na vaskrsnju liturgiju,svi crmogorci vjernici spc su glasali za tebe da se spasu mila...izdajico