PRLJAVA IGRA PODGORICE! Obistinilo se predviđanje Vučića: Nemci se pozvali na Crnu Goru

Autor:

Vesti

23.05.2024

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka predstavnica pohvalila Podgoricu.

PRLJAVA IGRA PODGORICE! Obistinilo se predviđanje Vučića: Nemci se pozvali na Crnu Goru

Foto: Tanjug/AP

Previđanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića o amandmanima koje je podnela Crna Gora na sramnu rezoluciju o navodnom genocidu u Srebrenici dobilo je potvrdu već na početku sednice Generalne skupštine UN.

Naime, nemačka predstavnica u UN pozvala se baš na te amandmane i pohvalila Podgoricu da je odigrala "konstruktivnu ulogu".

Predsednik Vučić je i u okviru glasanja govorio o tome koliki je pritisak od strane Nemačke.

On je naveo da je iz dana u dan sve veći pritisak na Srbiju, a da najčešće dolazi iz Nemačke.

"Šokiran sam i prilično tužan kada vidim kako i na koji način pritisci deluju na neke zemlje koje su mnogo veće od Srbije i koje se ponašaju neretko kao moćne i jake na međunarodnoj areni. Kako se uplaše kada ih pozove ministar spoljnih poslova jedne zemlje i samo malo podigne svoj ton i ništa više od toga", rekao je Vučić.

Istakao je da sponzori rezolucije često govore da se u njoj ne spominje kolektivna odgovornost i upitao zbog čega je onda donose kada se o individualnim ogovornostima izjašnjavaju sudovi kroz presude.

"Svi oni za koje su smatrali da treba individualno da odgovaraju su već odgovarali. Šta je onda smisao ove rezolucije, posebno posle donošenja opšte rezolucije UN iz 2015. godine o genocidu", upitao je Vučić.

On je dodao da je smisao da moralnu, političku, a kasnije i pravnu odgovornost država okrenu protiv Srbije.

Vučić je naveo da samo ima tremu i strah hoće li moći da odgovori danas na način na koji srpski narod očekuje, a koji je ujedinjen više nego ikada. "Nikada nas u poslednjih 30 godina ili gotovo 40 godina nas nisu tako ujedininili kao danas i na tome im hvala.To što misle da će da nas unize, u stvari ne razumeju koliko smo se vinuli u visine, oni koji nose slobodarski otpor, zastavu slobodarskog otpora širom sveta", rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
vlauca

23.05.2024 23:12

SVE MI JE BILO JASNO kako ce da glasa komsluk ,bugari su bile o stale P...e ali rumuni ka to su nasi prijatelji tosu obicne OVCE ZA SISANJE .RUSI SU IH DOBRO POZNAVALI PA ZATO IH DRZALI pod uzdom (RUMUNE BUGARE CESE POLAKE ) jer su to pokvarena ROBA (FASISTI)