"UPOZNAO SAM GA SA SVIM MOGUĆIM POSLEDICAMA USVAJANJA REZOLUCIJE O SREBRENICI" Aleksandar Vučić telefonom razgovarao sa predsednikom Kube!

Autor:

Vesti

22.05.2024

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Centralna tema razgovora predsednika Vučića i predsednika Kube bila je usvajanje jednostrano nametnute rezolucije o Srebrenici na predstojećoj sednici Generalne skupštine UN.

"UPOZNAO SAM GA SA SVIM MOGUĆIM POSLEDICAMA USVAJANJA REZOLUCIJE O SREBRENICI" Aleksandar Vučić telefonom razgovarao sa predsednikom Kube!

Foto: Printscreen/https://www.instagram.com/buducnostsrbijeav/

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je obavio telefonski razgovor sa predsednikom Republike Kube, Migelem Dijas-Kanelom Bermudesom. Vučić je putem svog zvaničnog Instagram naloga podelio detalje ovog razgovora, ističući ključne tačke koje su bile tema njihovog razgovora.

- Dobar razgovor sa predsednikom Kube Migelom Dijas-Kanelom Bermudesom kojeg sam upoznao sa svim mogućim posledicama usvajanja jednostrano nametnute rezolucije o Srebrenici na predstojećoj sednici Generalne skupštine UN. Istakao sam da namera ovakve inicijative za svoj cilj nema očuvanje sećanja na žrtve, već ugrožavanje nacionalnih interesa srpskog naroda i targetiranje Srbije kao genocidne države, time narušavajući mir i stabilnost u regionu i stvarajući nove tenzije i podele. Još jednom sam naglasio da Srbija pokazuje pijetet prema svim stradalim žrtvama aktivno radeći na promociji mira, pomirenja, povezivanju i razvijanju prijateljskih odnosa i saradnje među narodima - napisao je Vučić.

 

 

 

Centralna tema razgovora predsednika Vučića i predsednika Kube bila je usvajanje jednostrano nametnute rezolucije o Srebrenici na predstojećoj sednici Generalne skupštine UN. Vučić je istakao da je upoznao predsednika Kube sa svim mogućim posledicama koje bi usvajanje ove rezolucije imalo, naglašavajući da njen cilj nije očuvanje sećanja na žrtve, već ugrožavanje nacionalnih interesa srpskog naroda. On je naglasio da bi takva inicijativa dovela do targetiranja Srbije kao genocidne države, što bi dalje narušilo mir i stabilnost u regionu, stvarajući nove tenzije i podele.

Predsednik Vučić je tokom razgovora istakao da Srbija aktivno radi na promociji mira, pomirenja, povezivanju i razvijanju prijateljskih odnosa i saradnje među narodima. Naglasio je da Srbija pokazuje pijetet prema svim stradalim žrtvama, te da je posvećena očuvanju sećanja na njih.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (21)

Loading
Ena

22.05.2024 15:13

Zapadne sile po svaku cenu žele da nam nametnu kolektivnu krivicu. Nadamo se da je većina zemalja to prepoznala.

Dada

22.05.2024 16:17

Svako normalan razume nasu situaciju i ono sto prica predsednik Vucic. Nadamo se da ce uspeti u svom radu i da kaze pravu istinu svima.

Dada

22.05.2024 16:17

Vucic ulaze velike napore u borbi za nase nacionalne interese, vodeci vazne razgovore

Dada

22.05.2024 16:18

Vucic pokazuje koliko mu je stalo da se izbori za bolju poziciju naseg naroda