"KINEZI SU NAŠA BRAĆA KOJA RAZUMEJU MEĐUNARODNO PRAVO"! Vučić o sigurnom NE Kine 23. maja: "I oni će po pitanju Tajvana uvek imati podršku Srbije"!

Autor:

Vesti

21.05.2024

20:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mi imamo puno poverenje u mudrost, snagu, ozbiljnost i odgovornost predsednika Sija i Narodne Republike Kine, rekao je Vučić.

"KINEZI SU NAŠA BRAĆA KOJA RAZUMEJU MEĐUNARODNO PRAVO"! Vučić o sigurnom NE Kine 23. maja:  "I oni će po pitanju Tajvana uvek imati podršku Srbije"!

Foto: youtube.com/Kosovo Online

Aleksandar Vučić je rekao večeras u obraćanju iz Njujorka da će Narodna Republika Kina u Ujedinjenim nacijama glasati protiv rezolucije o Srebrenici, jer su to kako je rekao, srpska braća koja razumeju međunarodno pravo, a da će Kina po pitanju Tajvana uvek imati podršku Srbije.

- Mi podržavamo princip jedne Kine. To je veoma važno da čuju naši kineski prijatelji. Ne samo da smatramo da je to mudar i jedino mogući princip, već smatramo i da je to apsolutno unutrašnja stvar Kine - rekao je Vučić u Njujorku.

Dodao je da će Srbija podržati Kinu kada je u pitanju rešavanje pitanja Tajvana.

- Mi imamo puno poverenje u mudrost, snagu, ozbiljnost i odgovornost predsednika Sija i Narodne Republike Kine. Međunarodno javno pravo je na strani Republike Kine. Svi oni koji se igraju rata i koji podržavaju izbore na Tajvanu i predsednika Tajvana, jednog dana će se praviti da se to nije ni događalo - naglasio je predsednik Srbije.

On je istakao da će Kina uvek moći da računa na podršku Beograda i da po tom pitanju nikakvih dilema nema.

Podsećamo, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić od juče je u Njujorku gde će 23. maja prisustvovati sednici GS Ujedinjenih nacija na kojoj će se razmatrati predlog rezolucije o Srebrenici.

Vučić se podsećamo večeras u dva navrata obratio iz Njujorka i rekao da se očekuje da čak 100 od 193 zemlje glasaju za spornu i sramotnu rezoluciju kojom bi Srbe proglasili genocidnim narodom.

- Svetinja koju branimo je 100 puta važnija i od mene i od svih naših političara. Verujem da će narod u Srbiji biti ponosan. Mi nismo genocidan narod. A onda će neki koji budu glasali za, da dođu kod nas da sarađujemo. Razgovarao sam sa prijateljima, očekuju 100 glasova ZA od 193 zemlje. Mi očekujemo manje. Neke muslimanske zemlje koje se plaše neće ni ući na glasanje.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Ana

21.05.2024 20:48

Kinezi su nasi prijatelji

Mima

21.05.2024 20:49

Oni su Republika koja postuje nas i mi njihoc suverinitet!!!

Marko

21.05.2024 20:50

Kina je veliki prijatelj Srbije.

Kika

21.05.2024 20:50

Veliko hvala Kini sto stoji uz nas po ovom pitanju. Nase ce prijateljstvo biti jos jace!