NEBOJŠU MILOSAVLJEVIĆA OTPISALI I NAJBLIŽI SARADNICI! Direktor Uprave za zaštitu bilja u PANICI zbog našeg pisanja!

Autor: M. JOVANOVIĆ

Vesti

19.05.2024

21:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nebojša Milosavljević potegao sve moguće veze da zadrži fotelju.

NEBOJŠU MILOSAVLJEVIĆA OTPISALI I NAJBLIŽI SARADNICI! Direktor Uprave za zaštitu bilja u PANICI zbog našeg pisanja!

Foto: TANJUG/RADE PRELIC, Privatna arhiva

Nebojša Milosavljević, direktor Uprave za zaštitu bilja pri Ministarstvu poljoprivrede, poznatiji posle našeg pisanja kao Neša Švaler, potegao je sve moguće političke veze da bi zadržao fotelju, koja mu se ozbiljno klima.

Kao što je portal Republika već objavljivao u nekoliko navrata, ovaj bahati funkcioner, koji živi kao tajkun od direktorske plate, nagomilao je čitav spisak grehova koji su ga stavili na spisak za odstrel s mesta koje je zloupotrebljavao.

- Milosavljević zove znane i neznane, nudi kule i gradove samo da zadrži direktorsko mesto, ali su mu i najbliži saradnici okrenuli leđa jer se boje da ih ne povuče za sobom. Dodatno se uspaničio kada je u Srpskom telegrafu video svoje ime na spisku direktora koji su predviđeni za smenu i kada su te smene zaista i počele da se realizuju. Osim za funkciju, on sad strepi i od istrage i krivične odgovornosti. Poziva se na navodno jake političke veze, ali mu malo ko veruje - kaže naš izvor iz uprave.

Luksuzna krstarenje Mediteranom

Milosavljević, iako je na papiru samo državni službenik, ima lajfstajl pravog tajkuna. Putuje po egzotičnim destinacijama s partnerkom, a cene tih putovanja su po nekoliko hiljada evra. Na jednom od takvih putovanja, krstarenju Mediteranom, nastale su fotografije koje smo ranije objavili.

Luksuzni život direktora Uprave za zaštitu bilja već izvesno vreme bode oči zaposlenima.

- I po garderobi i po putovanjima, o kojima svi zaposleni sve znaju, on se čovek i ne krije, vidi se da ima ozbiljan novac. Odakle mu, e to niko ne zna. Jer njegova plata ne može da isfinansira ni deo tog luksuza - kaže izvor našeg portala.

Ništa manja panika nije ni u "Agrosavi", privatnoj kompaniji koja se bavi proizvodnjom sredstava za zaštitu bilja, posle našeg otkrića da je platila bahatom direktoru put u Moskvu.

- I oni strepe od istrage zbog muljanja s Milosavljevićem, a on ih je već zvao i zapretio da ni slučajno ne smeju da vam odgovore na pitanja. Nada se da će sve zataškati. Besna je i njegova ljubavnica (ime i funkcija poznati redakciji, prim. aut.), koju je sa sobom vodio ne samo u Rusiju već i na druge egzotične destinacije pošto je i ona dospela u žižu javnosti - otkriva sagovornik našeg portala i dodaje:

Foto: Tanjug/Rade Prelić, E-Stock_aleksandar_baclija

Nebojša Milosavljević sa pratnjom na krstarenju Mediteranom

- Da li možete da verujete da direktoru jedne državne ustanove koja se bavi zaštitom bilja putovanje u inostranstvo plati privatna firma koja se bavi istim poslom! Pa to nema nigde. O njihovom trošku je putovala i njegova bliska prijateljica koja ne radi kod nas.

O Milosavljevićevom skandaloznom upravljanju ovom institucijom naš list je u više navrata pisao. On je, naime, napravio ozbiljan skandal i ugrozio rad same institucije kad je odobrio izvoz sadnice trešnje s falsifikovanim papirima, predstavljajući ih da su više kategorije od realne. Milosavljević je sadnice trešnje koje su lošije kategorije, maltene najniže, kroz papire provukao kao prvu klasu.

"Zašto zadirete u privatni život"?!

U Upravi za zaštitu bilja su upregli sve snage da zaštite svog direktora.

- Na vaša pitanja koja ste postavljali upućivali smo vas da postupite u skladu s pomenutom procedurom, ali vi niste našli za shodno da poštujete uobičajen postupak Ministarstva poljoprivrede, pa se stiče utisak da vi i ne želite odgovore na postavljena pitanja, već da vam je jedini cilj da maltretirate, ponižavate, vređate i ucenjujete, te da vas istina i ne zanima - naveli su iz Uprave za zaštitu bilja, a po načinu obraćanja čini se, bez ikakve sumnje, da je mejl poslao upravo direktor Milosavljević.

U odgovoru se još navodi:

- Zadiranje u privatni život bilo kog građanina ove zemlje, neovlašćeno objavljivanje fotografija, vređanje dostojanstva je kršenje osnovnih prava i sloboda građana, definisanih Ustavom i zakonom Republike Srbije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Neša švaler

22.05.2024 14:44

Koga bre briga za ovog lika, osim njegovih kolega koji hoće njegovo mesto. Šta mene briga ko ima švalerku? Boli me bre uvo.

ŠOLJA

05.06.2024 11:36

Šta se dešava. Niti vaših tekstova više. Niti je Milosavljević smenjen. Pojeo vuk magarca