PREDSEDNIK VUČIĆ NA PRIJEMU POVODOM DANA EVROPE!

Autor:

Vesti

09.05.2024

15:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prijem će se održati u 18.30 časova.

PREDSEDNIK VUČIĆ NA PRIJEMU POVODOM DANA EVROPE!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas svečanom prijemu povodom proslave Dana Evrope, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Prijem će se održati u 18.30 časova, u Botaničkoj bašti "Jevremovac".

Deveti maj se od 1950. godine obeležava kao Dan Evrope, kao sećanje na deklaraciju koju je objavio ministar spoljnih poslova Francuske Robert Šuman i u kojoj je pozvao na uspostavljanje novog poretka bez sukoba među evropskim zemljama.

Podsećamo, kineski predsednik Si Đinping završio je juče posetu Srbije i iz Beograda otputovao u Budimpeštu. Kineskog predsednika i njegovu suprugu sa Beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ ispratio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa suprugom Tamarom.

Uz najviše državne počasti, Vučić je kineskog kolegu ispratio do samih stepenica koje vode u avion, srdačno, kako ga je i dočekao.

Na odlasku, Si je istakao da je veoma zadovoljan posetom, zahvalan i dirnut, jer oseća da su veze dve zemlje čvrste i da u budućnosti treba da otvore nova poglavlja u saradnji.

Podsetimo, Vučić je i uzvratio zahvalnost zbog posete kineskog lidera.

- Hvala vam na poseti i na svim porukama. Srbija će za vas uvek biti druga kuća. Hvala vam na ogromnoj časti ukazanoj Srbiji i našim građanima - rekao je Vučić.

Visokog gosta iz Kine ispratili su i predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić, premijer Miloš Vučević i ministar spoljnih poslova Marko Đurić.

Predsednici Vučić i Si danas su potpisali Zajedničku izjavu o produbljivanju i podizanju sveuobuhvatnog strateškog partnerstva i izgradnji zajednice Srbije i Kine sa zajedničkom budućnošću, a upiličena je i ceremonija razmene 28 dukumenata o saradnji.

Na zajedničkoj pres konferenciji, Vučić je istakao da Srbija gaji ogromno poštovanje prema Kini, kao i da Beograd podržava Princip jedne Kine.

- Kako Kina želi da rešava svoja pitanja, tako će biti i uvek će imati podšrku Srbije jer na tome počiva Povelja UN i na tome se zasniva međunarodno javno pravo - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading