ŠTA JE SI ĐINPING POKLONIO PREDSEDNIKU SRBIJE!? Kineski šef države ovako darovao Vučića, pogledajte! (FOTO)

Autor:

Vesti

09.05.2024

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kineski mediji s velikom pažnjom su propratili posetu predsednika Si Đinpinga Srbiji, kao i svečani doček koji je upriličen ispred Palate Srbija.

ŠTA JE SI ĐINPING POKLONIO PREDSEDNIKU SRBIJE!? Kineski šef države ovako darovao Vučića, pogledajte! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Kineski predsednik Si Đinping uručio je juče poklon predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, tokom svoje zvanične dvodnevne posete Beogradu i Srbiji.

Predsednik Si je predsedniku Vučiću poklonio skulpture Hrama neba u Pekingu i Hrama Svetog Save naporavljene od čelika.

 

 

PODSETIMO

Kineski mediji s velikom pažnjom su propratili posetu predsednika Si Đinpinga Srbiji, kao i svečani doček koji je upriličen ispred Palate Srbija.

O poseti kineskog predsednika Srbiji pisale su istaknute novinske kuće poput "South China Morning Post", "Chaina Daily", "Renim Ribao" kao i "Global times".

"Vučić i Si pozdravili rastuće čelično prijateljstvo", ističe kineski list Global tajms, uz fotografiju srpskog naroda koji se juče okupio ispred Palate Srbija da pozdravi kineskog predsednika.

Kineski mediji bruje o poseti Sija Beogradu; "Srpska deca su uručila cveće, a srpski narod je pevao".

Svi potpisani ugovori između Kine i Srbije – Energetika, ekonomija, kultura, tehnologija i mnoge druge oblasti.

Saut Čajna Morning Post i Čajna dejli ističu na naslovnoj "novo poglavlje" u odnosima Srbije i Kine."

Podsetimo, predsednik Vučić poručio kineskom predsedniku po dolasku u Beograd da je ovom posetom učinio ogromnu čast srpskoj zemlji i narodu, koji iskreno voli Kinu i ceni prijateljstvo te zemlje.

- Vizija sveta za koju se zalažete, dala je inspiraciju i snagu i našoj maloj zemlji koja danas hrabro i ponosno korača putem napretka i uspeha - napisao je Vučić na svojoj Instagram stranici "buducnostsrbijeav".

Vučić je Siju poručio da Srbija želi da iskrenim gostoprimstvom uzvrati makar malim delom za svu podršku koju kineski predsednik nesebično pruža Srbiji.

- Živelo čelično prijateljstvo Srbije i Kine, koje se kalilo u teškim vremenima i koje ćemo nastaviti da čuvamo kroz uzajamno poštovanje, razumevanje i čvrstu podršku - naveo je Vučić.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading