"HVALA VAM POŠTOVANI NIKOLA" Vučić čestitao Jokiću: Nesvakidašnji talenat, vrhunsko majstorstvo i čvrstina karaktera doneli su vam ZASLUŽENU TITULU! (FOTO)

Autor:

Vesti

09.05.2024

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vaš ogroman trud i nesvakidašnji talenat, vrhunsko majstorstvo i čvrstina karaktera koji nikada ne odustaje, doneli su Vam zasluženu titulu i proslavili srpsku košarku, kaže Vučić.

"HVALA VAM POŠTOVANI NIKOLA" Vučić čestitao Jokiću: Nesvakidašnji talenat, vrhunsko majstorstvo i čvrstina karaktera doneli su vam ZASLUŽENU TITULU! (FOTO)

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Predsednik SrbijeAleksandar Vučić čestitao je Nikoli Jokiću na novom priznanju za najboljeg igrača sveta:

- Naš Nikola Jokić je po treći put MVP @NBA i ponovo najbolji među najboljima! Hvala Vam, poštovani Nikola, na tome što ispisujete najlepše stranice srpske i svetske košarke, kao i na tome što svojom igrom, energijom, upornošću i temperamentom pokazujete kako šampioni iz naše male zemlje mogu da dostignu svetski vrh i stanu na crtu najvećima i najboljima!

- Srbija je ponosna na Vaš veličanstveni uspeh, koji iz godine u godinu krunišete novim titulama, čime ste se svrstali u vrhunsku klasu slavnih košarkaša čija imena se u svetu sporta i danas izgovaraju sa poštovanjem. Sada i naša zemlja ima svog predstavnika među najvećima poput Džabara, Džordana, LeBrona, Čemberlena, Lerija Birda i Medžika Džonsona.

- Vaš ogroman trud i nesvakidašnji talenat, vrhunsko majstorstvo i čvrstina karaktera koji nikada ne odustaje, doneli su Vam zasluženu titulu i proslavili srpsku košarku.

- Na tome smo Vam svi neizmerno zahvalni, kao i na patriotizmu i ljubavi prema Srbiji koju uvek i na svakom mestu pokazujete. Uveren sam da ćete ući u istoriju NBA kao nosilac najvećeg broja titula MVP. Cela Srbija srcem navija za Vas! Bravo, Nikola, navodi se u čestitki predsednika.

PODSETIMO

Nagradu, koja se dodeljuje od 1956. godine, Jokić je dobio 2021. i 2022. godine. Po mnogima, Jokić je prošle godine zakinut za istu, koja je nezasluženo otišla u ruke Džoela Embida. Jokiću je tada uručena MVP nagrada za najkorisnijeg igrača finalne serije u kojoj je Denver osvojio titulu protiv Majamija.

U konkurenciji za titulu MVP-a bili su Luka Dončić iz Dalas Maveriksa i Šej Gildžres Aleksander iz Oklahoma Siti Tandera.

Treća MVP nagrada svrstala je centra Denvera u sam vrh NBA lige svih vremena.

Pored Jokića, po tri MVP titule imaju Mozes Meloun, Leri Bird i Medžik Džonson. Jednu više su osvojili Vilt Čemberlen i Lebron Džejms, a po pet imaju Bil Rasel i Majkl Džordan. Neprikosnoven je Karim Abdul Džabar sa šest titula MVP-a NBA lige.

Jokić je trećom MVP titulom ujedno i zvanično najbolji stranac u istoriji NBA lige, jedini neamerikanac sa tri trofeja.

Inače, najkorisnijeg igrača lige od sezone 1980/81 biraju sportski novinari, plus publika od 2010. godine. Zabranjeno je da glasaju novinari koji su bliski timovima iz kojih dolaze kandidati za koje se glasa. Ukupno 100 sportskih novinara iz poznatih medija ili specijalizovanih sajtova za NBA ligu ima pet mesta za glasanje. Igrač kojeg stave na prvo mesto dobija 10 poena, drugoplasirani sedam, treći dobija pet poena, četvrti tri i igrač na petom mestu dobija jedan poen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading