VEOMA CENIM VAŠE ISKRENE ČESTITKE: Gordana Siljanovska Davkova zahvalila se predsedniku Vučiću

Autor:

Vesti

09.05.2024

06:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kandidat VMRO-DPMNE za predsednika Severne Makedonije u drugom krugu predsedničkih izbora Gordana Siljanovska Davkova proglasila je sinoć pobedu i poručila da će biti predsednik svih građana bez obzira na njihovu etničku pripadnost.

VEOMA CENIM VAŠE ISKRENE ČESTITKE: Gordana Siljanovska Davkova zahvalila se predsedniku Vučiću

Foto: Milos Tesic/ATAImages

Izabrana predsednica Severne Makedonije Gordana Siljanovska-Davkova, zahvalila se sinoć predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji joj je čestitao na izbornoj pobedi.

"Veoma cenim vaše iskrene čestitke, predsedniče Vučiću. Očekujem da ćemo nastaviti da radimo na unapređenju izvanrednih makedonsko-srpskih odnosa. Hvala puno predsedniče Vučiću", napisala je na svom Iks nalogu Siljanovska-Davkova.

U svojoj čestitki Gordani Siljanovski-Davkovoj predsednik Srbije Aleksandar Vučić je napisao da "predsednici Severne Makedonije želi da uspešno obavlja odgovornu dužnost koju preuzima".

- Čestitam Gordani Šiljanovskoj Davkovoj na izboru za predsednicu Severne Makedonije sa željom da uspešno obavlja odgovornu dužnost koju preuzima. Uveren sam da ćemo zajednički nastaviti da radimo na jačanju veza između Srbije i Makedonije u cilju napretka i dobrobiti naših naroda, kao i prosperiteta celog regiona - naveo je Vučić na platformi Iks.

Podsećamo, kandidat VMRO-DPMNE za predsednika Severne Makedonije u drugom krugu predsedničkih izbora Gordana Siljanovska Davkova proglasila je sinoć pobedu i poručila da će biti predsednik svih građana bez obzira na njihovu etničku pripadnost.

- Nijedan predsednik ne može da traži jedinstvo ako se drži samo partijskih principa - rekla je Siljanovska na konferenciji za novinare nakon što je Državna izborna komisija saopštila prve nepotpune rezultate u drugom krugu predsedničkih izbora.

Istakla je da će njena vrata uvek biti otvorena za sve građane i da će ispuniti sve obećano u predizbornoj kampanji, počev od narodnih kancelarija, preko obraćanja parlamentu, Sudskog saveta, Ustavnog suda i Saveta bezbednosti, a sve u skladu sa svojom strukom.

- Moramo da pokušamo da pomažemo jedni drugima, da počnemo da se razumemo, da ne posežemo za vetom, već da posegnemo za podrškom - rekla je Siljanovska Davkova.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Igor

09.05.2024 07:45

Bravo Predsednice, tako se postuju susedi. Lep gest!

Luka

09.05.2024 07:47

Idemo napred sve brže nesmemo da stanemo sada

lela

09.05.2024 07:52

Vucic se ponasa kao pravi lider i sve drzi pod kontrolom saradjuje sa svim drzavama to je dokaz i cestitka Gordani Sijanovskoj Davkovoj

lela

09.05.2024 07:52

Vucic se ponasa kao pravi lider i sve drzi pod kontrolom saradjuje sa svim drzavama to je dokaz i cestitka Gordani Sijanovskoj Davkovoj