Lajčak: Sa O’Brajanom i Eskobarom o dijalogu i drugim regionalnim pitanjima

Autor:

Vesti

09.05.2024

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Koordinisali smo strategije za napredovanje Kosova i Srbije u dijalogu koji se vodi uz posredovanje EU", naveo je on.

Lajčak: Sa O’Brajanom i Eskobarom o dijalogu i drugim regionalnim pitanjima

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarao je u sredu u Vašingtonu sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Džejmsom O’Brajanom i specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom o dijalogu i drugim regionalnim pitanjima na Zapadnom Balkanu.

"Zadovoljstvo je bilo sastati se sa Džimom O’Brajanom i zamenikom pomoćnika (američkog državnog) sekretara Eskobarom u Vašingtonu kako bismo razgovarali o daljem putu u dijalogu i drugim regionalnim pitanjima na Zapadnom Balkanu. Ponovo smo potvrdili našu odličnu EU i SAD saradnju", naveo je Lajčak na društvenoj mreži Iks.

O'Brajan je prethodno objavio da je imao važne razgovore sa Eskobarom i Lajčakom.

"Koordinisali smo strategije za napredovanje Kosova i Srbije u dijalogu koji se vodi uz posredovanje EU", naveo je on.

O'Brajan je na svom nalogu na Iksu dodao da SAD snažno podržavaju dijalog "kao put ka mirnim, produktivnim odnosima".

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković naveo je pre dva dana da je pogoršanje bezbednosne situacije na severu KiM je direktna posledica okupacije koju sprovodi Aljbin Kurti.

"Aljbin Kurti uporno pokušava da, kriminalizujući sever KiM, nađe opravdanje za fizičko i pravno nasilje koje sprovodi nad srpskim narodom, previđajući namerno da je i po zvaničnim statistikama koje je vodila policija u Prištini sever KiM bio najbezbedniji deo pokrajine.

Pogoršanje bezbednosne situacije na severu KiM je direktna posledica okupacije koju sprovodi Kurti i u to se uveravamo svakoga dana, jer njegove falange sprovode teror, pucaju u Srbe, prebijaju čak i našu decu!

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading