"Poštovani predsedniče Si, uvaženi prijatelju, dobro nam došli u Srbiju"! Oglasio se predsednik Vučić odmah po dolasku kineskog kolege u Beograd!

Autor:

Vesti

07.05.2024

22:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Želimo da iskrenim gostoprimstvom uzvratimo makar malim delom za svu podršku koju nesebično pružate Srbiji, istakao je Vučić.

"Poštovani predsedniče Si, uvaženi prijatelju, dobro nam došli u Srbiju"! Oglasio se predsednik Vučić odmah po dolasku kineskog kolege u Beograd!

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sa suprugom Tamarom Vučić dočekao je na aerodromu "Nikola Tesla" predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga i njegovu suprugu.

 

 

Odmah nakon dočeka na aerodromu oglasio se predsednik Srbije na svom Instagram profilu.

- Poštovani predsedniče Si, uvaženi prijatelju, dobro nam došli u Srbiju!

- Ovom posetom učinili ste ogromnu čast našoj zemlji i narodu, koji iskreno voli Kinu i ceni prijateljstvo Vaše velike zemlje. Vizija sveta za koju se zalažete, dala je inspiraciju i snagu i našoj maloj zemlji koja danas hrabro i ponosno korača putem napretka i uspeha.

- Želimo da iskrenim gostoprimstvom uzvratimo makar malim delom za svu podršku koju nesebično pružate Srbiji. Živelo čelično prijateljstvo Srbije i Kine, koje se kalilo u teškim vremenima i koje ćemo nastaviti da čuvamo kroz uzajamno poštovanje, razumevanje i čvrstu podršku - napisao je predsednik Vučić.

Kineski predsednik Si Đinping doputovao je večeras u Beograd zajedno sa suprugom Peng Lijuan. Na aerodromu ga je dočekao predsednik Aleksandar Vučić sa suprugom Tamarom.

Uz predsednika Aleksandra Vučića i prvu damu, kineskog predsednika Si Đinpinga na crvenom tepihu dočekala je delegacija Srbije koju čine premijer Miloš Vučević, predsednica Skupštine Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova Marko Đurić, nekadašnji predsednik Tomislav Nikolić sa suprugom, ambasadorka Srbije u Kini Maja Stefanović i kineski ambasador u Beogradu Li Ming sa suprugom.

Više o tome kako je dočekan kineski predsednik pročitajte ovde.

 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Olivera

07.05.2024 22:39

Kineski predsednik je dočekan s poštovanjem i srdačnošću!

Nevena

07.05.2024 22:40

Srbija pokazuje svoju otvorenost i prijateljstvo prema Kini!

Dejan

07.05.2024 22:41

Spektakularni doček predsednika Kine je odraz velikog poštovanja prema Si Đinpingu.

Nevenka

07.05.2024 22:41

Mnogi nam znaci prijateljstvo sa Kinom, za dalji rast i razvoj Srbije