MINISTARKA PRAVDE UPUTILA ČESTITKU ZA VASKRS: Neka vam donese obilje duhovnoh preobražaja! (FOTO)

Autor:

Vesti

04.05.2024

23:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru.

MINISTARKA PRAVDE UPUTILA ČESTITKU ZA VASKRS: Neka vam donese obilje duhovnoh preobražaja! (FOTO)

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ministarka pravde Maja Popović uputila je čestitke povodom najvećeg hrišćanskog praznika. 

- Srdačno vam čestitam najveći hrišćanski praznik Vaskrs. Neka radost večnog života bude nepresušno vrelo najvećih hrišćanski vrlina mira, ljubavi i tolerancije. Slaveći veliki praznik, želim da nam donese obilje duhovnog preobražaja, kako bi smelo i odlučno dali odgovor na sva pitanja koja savremeni svet postavlja pred nas. Želim da veliki praznik provedete u obilju duhovne radosti i Božijeg blagoslova - navodi se u čestitki ministarka Popović.

 

 

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim pravoslavnim vernicima, koji Vaskrs slave po julijanskom kalendaru. U čestitki se kaže:

„Vaša Svetosti,

Iskreno Vam čestitam Vaskrs, najveći hrišćanski praznik.

Vaskrs je dan kada se sabiramo i promišljamo o večnosti, duhovno se obnavljamo i radujemo sa porodicom i prijateljima  jačajući tako iskonske vrline međusobne ljubavi i praštanja.

Verujem da će i ovaj Vaskrs biti nepresušni izvor snage za naše slobodarske napore da damo najbolji odgovor velikim izazovima koji se postavljaju pred našu državu i pred naš srpski narod. Nastavićemo da se snažno i odlučno borimo za očuvanje teritorijalnog integriteta Republike Srbije sa našom svetinjom nad svetinjama Kosovom i Metohijom kao njenim sastavnim delom. Kao što hrišćani vekovima svedoče istinu Vaskrsa,  nastavićemo da se složno zalažemo za  istinu o našem ponosnom narodu.

Sa osećanjem najdubljeg poštovanja, želim da naglasim neumorno delovanje Vaše Svetosti i Srpske pravoslavne crkve u misiji očuvanja našeg duhovnog, kulturnog i istorijskog nasleđa, u rešavanju važnih društvenih pitanja i negovanju harmoničnih međuverskih i međunacionalnih odnosa. Zahvalan sam Vam na postojanoj službi i podršci za očuvanje duše našeg nacionalnog bića: Kosova i Metohije.

Duboko verujem da će dalji razvoj konstruktivne saradnje između državnih organa i svih tradicionalnih crkava i verskih zajednica biti značajan faktor u nameri da u mlađoj generaciji ojačamo i očuvamo osećaj rodoljublja, ljubav prema našoj kulturi i istoriji i odanost visokim idealima slobode, pravde, požrtvovanosti i saosećanja. Vaskrs nas na to trajno seća podstičući plemenite misli i dobra dela.

Čestitajući praznik nad praznicima, želim da sva iskušenja i izazove kojima je bremenito naše doba, ujedinjeni prevaziđemo u veri u trijumf života, dobrote, slobode i pravde.

Vaša Svetosti, želim Vam obilje uspeha u plemenitoj i odgovornoj službi prvojerarha Srpske pravoslavne crkve i čestitam Vam Vaskrs tradicionalnim pozdravom:

HRISTOS VASKRESE! VAISTINU VASKRESE!“

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading