"ZAJEDNO KORAČAJMO PUTEM LJUBAVI I SLOGE": Vučević čestitao Vaskrs

Autor:

Vesti

04.05.2024

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je istakao da je u vremenima u kojima smo suočeni sa brojnim iskušenjima neizmerna želja da sačuvamo mir, mudrost, odgovornost kao i odlučnost da zajedno koračamo putem ljubavi i putem sloge.

"ZAJEDNO KORAČAJMO PUTEM LJUBAVI I SLOGE": Vučević čestitao Vaskrs

Foto: INSTAGRAM.COM/MILOSVUCEVIC

Predsednk Vlade Republike Srbije Miloš Vučević uputio je danas čestitku patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu, kao i pravoslavnim vrnicima koji Vaskrs slave po Julijanskom kalendaru.

- U ime Vlade Republike Srbije i svoje lično ime, Vama, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima čestitam Uskrs, Vaskrs Sina Božijeg - napisao je Vučević, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije.

On je istakao da je u vremenima u kojima smo suočeni sa brojnim iskušenjima neizmerna želja da sačuvamo mir, mudrost, odgovornost kao i odlučnost da zajedno koračamo putem ljubavi i putem sloge. 

- Neka ovaj najveći hrišćanski praznik bude smernica svima, kako bi ispunjeni nadom i verom nastavili da Srbiju vodimo pravim putem na dobrobit svih naših građana i čitavog srpskog naroda. Hristos vokrese! Vaistinu voskrese! - poručio je predsednk Vlade Republike Srbije.

Premijer Srbije Miloš Vučević sastao se danas s patrijarhom Porfirijem.

- Radujem se što sam svoj prvi zvanični sastanak na funkciji predsednika Vlade Srbije, dan uoči najvećeg i najradosnijeg hrišćanskog praznika, obavio upravo sa Njegovom Svetosti, Patrijarhom srpskim G.G. Porfirijem - napisao je Vučević u objavi na svom Instagram profilu.

Nakon sadržajnog razgovora, zatražio sam od njegove svetosti blagoslov za obavljanje jedne od najodgovornijih funkcija u državi, naveo je premijer Srbije.

Patrijarh Porfirije mi je, uz očinski blagoslov, darovao ikonu Svetog Save, oca srpske duhovnosti, prvog i najvećeg srpskog prosvetitelja, osnivača naše Crkve, simbola sabornosti Crkve, države i naroda; uz poruku da koračamo njegovim stazama i da gradimo nasušno i svima potrebno jedinstvo - napisao je Vučević.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Milan

04.05.2024 16:36

Crkva je stub našeg društva!

Eva

04.05.2024 16:52

Mir, mir i samo mir, medju ljudima.

Lena

04.05.2024 16:56

Srećan praznik svim pravoslavnim vernicima

Lena

04.05.2024 16:59

Vucevic je poslao poruku kojom se pokazuje i dokazuje koliko je Srbija slobodarska i pravdoljubiva!