IVICA DAČIĆ PREDAO DUŽNOST MINISTRA SPOLJNIH POSLOVA MARKU ĐURIĆU: Da prođemo uspešno sve ove teškoće u kojima se nalazimo

Autor:

Vesti

04.05.2024

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po preuzimanju dužnosti ministra spoljnih poslova, Đurić je ocenio da se Dačić hrabro i odlučno borio za interese Srbije, kao deo tima na čelu sa predsednikom Vučićem.

IVICA DAČIĆ PREDAO DUŽNOST MINISTRA SPOLJNIH POSLOVA MARKU ĐURIĆU: Da prođemo uspešno sve ove teškoće u kojima se nalazimo

Foto: ST/Nemanja Pančić

Doskorašnji ministar spoljnih poslova Ivica Dačić predao je dužnost svome nasledniku na toj funkciji, novom ministru Marku Đuriću.

Na ceremoniji primopredaje dužnosti u Ministarstvu spoljnih poslova, Ivica Dačić je poželeo sreću Marku Đuriću u obavljanju nove funkcije.

Dačić je naveo da su njih dvojica, zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, već dugo godina deo jednog tima, koji se od 2012. godine kontinuirano bavio najtežim i najvažnijim državnim i nacionalnim pitanjima.

"Drago mi je što je ovo na neki način izraz tog državno-političkog kontinuiteta, kad je reč o najvažnijim stavovima i koncepciji naše spoljne politike", rekao je Dačić.

On je naveo da je sa Đurićem imao uspešnu saradnju u okviru Ministarstva spoljnih poslova, u vreme dok je Đurić obavljao funkciju srpskog ambasadora u Vašingtonu.

"Želim mu puno u speha i sreće, uz moju punu podršku i na ovim funkcijama na kojima ću se ja nalaziti u narednom periodu, da kao država i kao narod prođemo uspešno sve ove teškoće u kojima se nalazimo", poručio je Dačić.

On je naveo da osnovni cilj Vlade Srbije, a samim tim i Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova u koje se vraća posle 10 godina, mora da bude odbrana i zaštita srpskih državnih i nacionalnih interesa.

Po preuzimanju dužnosti ministra spoljnih poslova, Đurić je ocenio da se Dačić hrabro i odlučno borio za interese Srbije, kao deo tima na čelu sa predsednikom Vučićem.

Ukazao je na uspešnu saradnju sa Dačićem dok je obavljao funkciju srpskog ambasadora u SAD i poručio da će Srbija nastaviti sa politikom kontinuiteta kada je reč o spoljnoj politici.

"Srbija će u narednom periodu voditi slobodarsku, nacionalno odgovornu spoljnu politiku pružene ruke, saradnje. Mi smo u biznisu pravljanja prijatelja, jačanja veza i unapređenja imidža Srbije u međunarodnoj zajednici. Na tome ćemo raditi složno, jedinstveno, radujem se nastavku naše prijateljske i profesionalne saradnje i kroz nova ministarstva koja vodimo obojica", rekao je Đurić.

Đurić je poručio da će se on i Dačić, zajedno sa predsednikom Vučićem i predsednikom Vlade Milošem Vučevićem truditi da delaju skladno, posvećeno, marljivo i u interesu svih građana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading