Vlada Srbije održala prvu sednicu u novom mandatu - ovo su ključne odluke!

Autor:

Vesti

02.05.2024

21:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Srbije održala prvu sednicu u novom mandatu

Vlada Srbije održala prvu sednicu u novom mandatu - ovo su ključne odluke!

Foto: Tanjug/AP, ATAImages, Republika


Danas je održana prva sednica Vlade Srbije u novom mandatu, na kojoj su usvojena rešenja neophodna za funkcionisanje kabineta premijera Miloša Vučevića. Iz Kancelarije za saradnju s medijima Vlade saopšteno je da je za generalnog sekretara Vlade Srbije reizabran Novak Nedić. Osim toga, istaknuto je da će redovne sednice Vlade Srbije ubuduće biti održavane svakog četvrtka, u skladu sa Pravilnikom o radu Vlade. Premijer Vučević je čestitao ministrima na izboru i poželeo im uspešan rad. Ovo predstavlja važan korak u formiranju nove Vlade i postavljanju temelja za buduće aktivnosti u njenom radu. (Izvor: Tanjug)

Novak Nedić ponovo izabran za generalnog sekretara Vlade

Jedna od ključnih odluka sa današnje sednice Vlade Srbije jeste ponovni izbor Novaka Nedića za generalnog sekretara Vlade. Nedić je već obavljao ovu funkciju, a njegovo ponovno imenovanje ukazuje na poverenje koje uživa u vrhu vlasti. Nedićeva uloga obuhvata širok spektar odgovornosti, uključujući koordinaciju aktivnosti Vlade, praćenje sprovođenja odluka, kao i komunikaciju s drugim državnim organima. Njegovo iskustvo i dosadašnji rad čine ga ključnim članom kabineta premijera, a njegov ponovni izbor može se smatrati potvrdom dosadašnjeg uspešnog rada.

Redovne sednice Vlade ubuduće svakog četvrtka

Na današnjoj sednici Vlade Srbije usvojena je odluka da se redovne sednice održavaju svakog četvrtka, u skladu sa Pravilnikom o radu Vlade. Ova odluka ima za cilj da unapredi efikasnost rada Vlade i omogući redovno praćenje aktuelnih pitanja i donošenje odluka. Redovnost sednica može doprineti boljoj koordinaciji aktivnosti ministarstava i ostalih institucija, kao i bržem reagovanju na aktuelne događaje i izazove. Takođe, redovne sednice omogućavaju kontinuiranu evaluaciju dosadašnjeg rada i postavljanje jasnih ciljeva za buduće aktivnosti Vlade.

Premijer Vučević čestitao ministrima na izboru

Premijer Miloš Vučević je na današnjoj sednici čestitao ministrima na izboru i poželeo im uspešan rad u novom mandatu. Ovo je gest koji može ojačati timski duh i motivisati članove Vlade da se posvete svojim zadacima s punim entuzijazmom. Premijerova podrška članovima kabineta može imati pozitivan uticaj na njihovu efikasnost i angažovanost, te doprinosi stvaranju pozitivnog radnog okruženja. Očekuje se da će ministri uzvratiti ovu podršku predanim radom i zalaganjem za ostvarenje ciljeva Vlade.

(Tanjug)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (39)

Loading
duka

02.05.2024 22:18

zelim da ova vlada bude jos uspesnija od predhodne i da nema ovako teskih spoljno politickih udaraca kao sto su sramna rezolucija o nepostojecem genocidu i prijem clanstva kosova u savet evrope

Katarina

02.05.2024 22:34

Verujemo da ce nova vlada biti Jos uspesnija i efikasnija i radu.

Veki

02.05.2024 22:43

Čestitamo ministrima i sto efikasnije obavljanje zadataka

Djura

02.05.2024 22:50

Napred nova vlada... nadamo se velikom uspehu za nasu drzavu