SAOPŠTILA "ELITA" DA PODRŽAVA "TRI TAČKE" BIVŠEG REŽIMA: Orlić se oglasio o novom saopštenju "ProGlasa"

Autor:

Vesti

17.04.2024

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

. Vladimir Orlić iz Srpske napredne stranke (SNS) oglasio se na mreži X i izneo svoje viđenje situacije.

SAOPŠTILA "ELITA" DA PODRŽAVA "TRI TAČKE" BIVŠEG REŽIMA: Orlić se oglasio o novom saopštenju "ProGlasa"

Foto: ST/Tamara Pavišić

Nakon što je list "ProGlas" podržao zahtev opozicije da se izbori održe tek na jesen, reakcija iz vladajuće stranke nije izostala. Vladimir Orlić iz Srpske napredne stranke (SNS) oglasio se na mreži X i izneo svoje viđenje situacije. Kako je Orlić istakao, "elita" podržava "tri tačke" bivšeg režima, ali se nisu složili oko treće tačke. On je istakao da se opozicija okreće novim porukama, posebno ističući Đilasove izjave, a odluku o podršci biračima će umesto njih doneti partije. Međutim, Orlić je istakao da se Aleksić ipak zalaže za treću tačku, stavljajući dodatni pritisak na opoziciju.

- Saopštila "elita" da podržava "tri tačke" bivšeg režima. Samo ni oni više ne znaju kako tačno glasi treća.. Ali, najbolje im zvuči ovo četvrto, što sad priča Đilas.. I, šta su zaključili - odlučiće partije umesto njih.. Ali im sad Aleksić poručuje: on je ipak za onu treću! - napisao je Orlić na mreži Iks.

 

 

Dok opozicija insistira na odlaganju izbora do jeseni, vladajuća stranka iznosi svoje viđenje situacije, optužujući opoziciju za podršku bivšem režimu. Činjenica da ni "elita" nije uspela da se usaglasi oko treće tačke dodatno komplikuje političku situaciju, dok Aleksićev stav dodatno pojačava pritisak na opoziciju.


Izjava Vladimira Orlića izazvala je nedoumice i dodatnu pažnju javnosti. Pitanje koje se postavlja jeste kako će se dalje odvijati politička situacija s obzirom na neslaganje oko "tri tačke" bivšeg režima. Takođe, odluka da partije umesto birača donesu konačnu odluku izaziva polemike i postavlja pitanje demokratije u procesu donošenja odluka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading