PREDSEDNIK VUČIĆ SUTRA PRIMA AKREDITIVNA PISMA NOVOIMENOVANIH AMBASADORA!

Autor:

Vesti

17.04.2024

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prijem će biti organizovan u 11 sati!

PREDSEDNIK VUČIĆ SUTRA PRIMA AKREDITIVNA PISMA NOVOIMENOVANIH AMBASADORA!

Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primiće akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora sutra, 18. aprila u Palati Srbija (Bulevar Mihajla Pupina 2), saopštio je Kabinet predsednika.

Podsećamo, predsednik Vučić će od 11.00 časova primiti prvo Ahmeda Almenhalija, novoimenovanog ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata, a potom će akreditivno pismo predati Frančesko Marija Amoruzo, ambasador Suverenog Malteškog Reda.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa direktorom Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) Mateom Mekačijem.

Otvoren razgovor o preporukama za unapređenje izbornog procesa sa direktorom @osceorg ODIHR Mateom Mekačijem, dobrim poznavaocem naših prilika koje prati još od 2012. godine.

Razgovarali smo o svim aspektima preporuka, kao i o mogućim rešenjima u pojedinim otvorenim pitanjima, čime bi se doprinelo atmosferi većeg međusobnog poverenja, ali i veće odgovornosti svih aktera.


Istakao sam da demokratija, kao proces koji se stalno razvija, uvek ostavlja prostor za poboljšanja na svim poljima od značaja za građane, pa tako i za unapređenje izbornog procesa, kao najvažnije osnove za izražavanje slobodne volje birača
 - napisao je predsednik Vučić na Instagramu.

Takođe, Vučić je primio danas delegaciju kineske provincije Hebei na čelu sa sekretarom provincijskog Komiteta Komunističke partije NR Kine Nijem Juefengom, sa kojim je razgovarao o jačanju strateškog partnerstva, kao i o unapređenju saradnje u oblasti zelenog i niskougljeničnog razvoja čelika, ekonomije i trgovine, logistike i tehnologije. Predsednik je naglasio da je kompanija HBIS, čije sedište je upravo u provinciji Hebei, stub ove višestruke saradnje i jedan od nosećih zajedničkih projekata naših zemalja u okviru inicijative „Pojas i put“.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Nenad

17.04.2024 13:21

Sutra naš lider će primiti od novoimenovih ambasadora akreditivna važna pisma.

Srdjan

17.04.2024 13:21

To je sjajna vest! Prilika za uspostavljanje i jačanje diplomatskih veza između Srbije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Suverenog Malteškog Reda.

Ljilja

17.04.2024 13:21

Sutra je prilika porazgovarati sa svim ambasadorima o aktuelnim temama u svetu!

Danka

17.04.2024 13:22

Наставља се пракса добре дипломатске мисије! Честитке!