VUČIĆ PRIMIO DELEGACIJU PROVINCIJE HEBEI! Predsednik istakao značaj ovog partnerskog odnosa!

Autor:

Vesti

17.04.2024

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

BIS Serbia je imao značajna ulaganja u ekološku proizvodnju čelika, sledeći korporativnu posvećenost HBIS dekarbonizaciji i zelenim tehnologijama.

VUČIĆ PRIMIO DELEGACIJU PROVINCIJE HEBEI! Predsednik istakao značaj ovog partnerskog odnosa!

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas delegaciju kineske provincije Hebei na čelu sa sekretarom provincijskog Komiteta Komunističke partije NR Kine Nijem Juefengom, sa kojim je razgovarao o jačanju strateškog partnerstva, kao i o unapređenju saradnje u oblasti zelenog i niskougljeničnog razvoja čelika, ekonomije i trgovine, logistike i tehnologije. Predsednik je naglasio da je kompanija HBIS, čije sedište je upravo u provinciji Hebei, stub ove višestruke saradnje i jedan od nosećih zajedničkih projekata naših zemalja u okviru inicijative „Pojas i put“.

Predsednik je na početku sastanka iskoristio priliku da još jednom uputi iskrenu zahvalnost predsedniku Si Đinpingu na ogromnom doprinosu i ličnom angažovanju u promovisanju snažnih bilateralnih odnosa između Srbije i Kine, što je dodatno potvrđeno prošle godine kada su naše dve zemlje potpisale Sporazum o slobodnoj trgovini.

Predsednik Vučić je istakao da je u okviru saradnje sa Kinom, partnerski odnos sa provincijom Hebei od izuzetnog značaja za Srbiju, budući da je u pitanju jedna od ekonomski najsnažnijih regija sa impresivnom godišnjom stopom rasta i ogromnim ulaganjima u razvoj novih tehnologija i industrija, na kojima paralelno radi uz ubrzanu modernizaciju postojećih postrojenja.

U tom kontekstu, HBIS Serbia je imao značajna ulaganja u ekološku proizvodnju čelika, sledeći korporativnu posvećenost HBIS dekarbonizaciji i zelenim tehnologijama.

- Železara Smederevo simbolizuje ekonomski razvoj naše zemlje, budući da je i dalje jedan od prvih izvoznika iz Srbije, uprkos složenim geopolitičkim prilikama koje su ostavile traga u svim ekonomijama Evrope i šire -  istakao je predsednik i dodao da je 

Srbija impresionirana napretkom koji je kineska industrija napravila u provinciji Hebei, pogotovo u zelenoj vodoničnoj tehnologiji za proizvodnju čelika bez ugljenika, što bi moglo da donese još novih projekata od ključnog značaja za Srbiju i region. 

Predsednik je pozvao kineske kompanije zainteresovane za investiranje u brojnim drugim oblastima, poput poljoprivrede i infrastrukture da dođu i ulažu u Srbiju, budući da je dosadašnja saradnja između dve zemlje, utemeljena na poverenju i partnerskom odnosu, rezultirala realizacijom nekih od najvažnijih projekata koji su snažno pokrenuli rast i razvoj Srbije.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (39)

Loading
Mina

17.04.2024 12:52

Ova poseta kineza jako znaci za našu državu i njen napredak!

Jana

17.04.2024 12:52

Ovo su krupni koraci u ovoj grani!

Ina

17.04.2024 12:53

Jako je znacajno negovati dobre odnose. Znamo koliko se Vucic zalaze za to i za napredak nase Srbije.

Ana

17.04.2024 12:53

Saradnja se unapredjuje.