ČETVRTI SASTANAK O IZBORNIM USLOVIMA! Deo opozicije se opet nije pojavio!

Autor:

Vesti

17.04.2024

09:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je četvrti put da se predstavnici vlasti i opozicije sastaju kako bi razgovarali o poboljšanju izbornih uslova.

ČETVRTI SASTANAK O IZBORNIM USLOVIMA! Deo opozicije se opet nije pojavio!

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Danas su u Skupštini Srbije nastavljeni razgovori između predstavnika vlasti i opozicije o izbornim uslovima. Ovi razgovori su održani dan nakon što je koalicija "Srbija protiv nasilja" uputila nove zahteve predsednici parlamenta Ani Brnabić. Važno je napomenuti da su ovi sastanci inicirani na inicijativu Ane Brnabić.

Među prisutnima su kopredsednici Zeleno-levog fronta, Biljana Đorđević i Radomir Lazović, predsednik Srbija centar, Zdravko Ponoš, lider Narodnog pokreta Srbije, Miroslav Aleksić, potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić, kao i drugi.

Brnabić je na konferenciji za novinare juče rekla da su zahtevi koalicije "Srbija protiv nasilja" u suprotnosti sa ODIHR preporukama, a da je njihov raniji zahtev koji se tiče obustave izbornih radnji za beogradske izbore protivustavan.

Najavila je da će se do kraja nedelje formirati Komisija za izmenu i dopunu zakona u skladu sa ODIHR preporukama, te da će se raditi i na formiranju Komisija za uvid i reviziju biračkog spiska i poručila:

"Ko hoće da učestvuje - hvala, ko neće, nastavljamo da radimo".

Brnabić je na konferenciji za novinare upitala kako dalje nastaviti dijalog kad dobija po dva-tri različita zahteva tog dela opozicije nedeljno.

Koalicija "Srbija protiv nasilja" juče je poslala Brnabić zahtev da se dvotrećinskom većinom usvoji ustavni zakon o izmenama i dopunama Zakona za sprovođenje Ustava kako bi se svi lokalni izbori održali u istom danu 2024. godine.

Obavestili su je i da su se pre četiri dana, 12. aprila zvanično obratili OEBS-u sa zahtevom da ta organizacija posreduje povodom, kako kažu, postizborne krize.

Ovo je četvrti put da se predstavnici vlasti i opozicije sastaju kako bi razgovarali o poboljšanju izbornih uslova.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (30)

Loading
Ana

17.04.2024 09:47

Ocekivano od opozicije.

Ana

17.04.2024 09:48

Opozicija se obicaju ponasa neodgovorno.

Jaca

17.04.2024 09:48

Ja ne razumem ovu opoziciju, zar ne može to malo normalnije da kada već nešto tražite dođete na sastanak i dogovorite se.

Ognjen

17.04.2024 09:49

Nikad se opozicionari neće smirit, tražiće nemoguće samo da odugovlače i otežaju vlasti.