VUČIĆ SE SASTAO SA LAJČAKOM: Predsednik nastavio aktivnosti u Mostaru

Autor:

Vesti

16.04.2024

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić će posle sastanka prisustvovati svečanom otvaranju 25. Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, gde će se obratiti, prenose Novosti pisanje Tanjuga.

VUČIĆ SE SASTAO SA LAJČAKOM: Predsednik nastavio aktivnosti u Mostaru

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Aleksandar Vučić i Miroslav Lajčak

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Mostaru, u okviru radne posete BiH, sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Predsednik Vučić će posle sastanka prisustvovati svečanom otvaranju 25. Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, gde će se obratiti, prenose Novosti pisanje Tanjuga.

Vučić će na Sajmu privrede posetiti i paviljon Srbije, gde će biti predstavljeno 26 naših kompanija iz različitih sektora, koji predstavljaju svoju ponudu sa ciljem da dogovore nove poslove i povećaju izvoz u region i šire. Na kraju posete, očekuje se susret predsednika Vučića sa predstavnicima Srba iz Mostara.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik posetili su u Bileću.

Građani Bileće okupili su se kako bi ih dočekali, te su dvojicu predsednika pozdravili i aplauzom. Sa njima je i premijer Republike Srpske Radovan Višković, a svi zajedno održaće radni sastanak u zgradi opštine Bileća.

Srbija će Bileći pomoći sa 500.000 evra

Republika Srbija doniraće u narednih nekoliko dana 500.000 evra, kako bi Bileća na neki način izašla iz finansijskih problema, rekao je za RTRS načelnik ove opštine Veselin Vujović nakon održanog sastanka sa Vučićem, Dodikom i premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem.

- Republika Srbija učestovaće i u finansiranju dogradnje vrtića, rekonstrukciji gradske biblioteke, kao i u pomoći u vodosnabdijevanju MZ Baljci - rekao je Vujović.

Istakao je da je poseta dvojice predsednika, istorijska za Bileću.

- Narod se oseća sigurnije jer zna da je Srbija uz Srpsku - poručio je on.

"Sa predsednikom Dodikom u junačkoj Bileći"

"Sa predsednikom Dodikom u junačkoj Bileći. Razgovaramo sa ljudima o tome kako žive, šta im je potrebno i šta misle o svemu onome što pred celim srpskim narodom stoji kao jedan od najvećih izazova do sada.

Hercegovački rečiti i otvoreni, govorili su mi o svom viđenju situacije, o ljubavi prema matici i spremnosti da podrže Srbiju u ovim teškim vremenima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (18)

Loading
Keti

16.04.2024 10:49

Svaka čast Vucicu, diplomatski poslovi se uvek na vreme obavljaju, bez predaha.

Keti

16.04.2024 10:53

Predsednik Vučić ne staje, sa svima se sastaje i priča. Gde god da stigne. On je aktivan

Tijana

16.04.2024 10:54

Drago mi je sto vidim politicke lidere koji se angazuju na resavanju problema jer dijalogom se moze mnogo toga resiti.

Lazar

16.04.2024 10:55

Srbija pokazuje da je uvek spremna za saradnju