PETKOVIĆ DANAS SA PREDSTAVNICIMA DRŽAVA KVINTE I ŠEFOM DELEGACIJE EU U SRBIJI: Sastanak će se održati u 11 časova

Autor:

Vesti

29.03.2024

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastanak će biti održan u Palati Srbija

PETKOVIĆ DANAS SA PREDSTAVNICIMA DRŽAVA KVINTE I ŠEFOM DELEGACIJE EU U SRBIJI: Sastanak će se održati u 11 časova

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Petar Petković

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastaće se danas sa predstavnicima država Kvinte u Srbiji, kao i šefom Delegacije EU u Srbiji Emanuelom Žiofreom, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Sastanak će biti održan u 11 sati, u Palati Srbija, navedeno je u saopštenju.

Sa predstavnicima Kvinte i EU u sredu se sastao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a posle razgovora je izjavio da je "imao dug i otvoren razgovor sa predstavnicima Kvinte i Evropske unije".

Na tom sastanku bio je prisutan i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Da podsetimo, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je juče da je odluka Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope o preporuci za prijem samoproglašene tvorevine "Kosovo" u Savet Evrope "sumrak razuma i vrednosti" na kojima ta organizacija nominalno počiva.  

Istovremeno, on je apelovao na partnere Srbije u SE da u nastavku odlučivanja o uključivanju samoproglašenog "Kosova" imaju na umu da bi takav ishod bio presedan kojim bi se srušili sami temeljni principi te organizacije, a svakako bi to bio i neprijateljski gest prema Srbiji, koja je do sada bila aktivan i posvećen član te međunarodne organizacije.  

Petković je istakao da kada jedna međunarodna organizacija koja se, između ostalog, stara o vladavini prava, napravi korak ka tome da u svoje redove uključi nešto što je kao "provizorijum" nastalo na nepravu i uz kršenje principa na kojima decenijama unazad počivaju međunarodni odnosi, to se ne može nazvati nikako drugačije nego apsurdom, navodi se u saopštenju Kancelarije

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (16)

Loading
Keti

29.03.2024 09:20

Nadam se dobrom ishodu posle ovako važnog sastanka.

Maja

29.03.2024 09:22

Vazan sastanak danas sa predstavnicima Kvinte i moramo pomagati nasem narodu na KIM.

Ana

29.03.2024 09:23

Srbija se bori za interese svog naroda.

Jeka

29.03.2024 09:23

Jos jedan u nizu vaznih sastanaka za interese naseg naroda na KiM!