PREDSEDNIK VUČIĆ OBIŠAO KONAK KNEGINJE LJUBICE: "Odmor bašibozuka" je slika Paje Jovanovića koju smo kao narod i država, posle mnogo godina, uspeli da vratimo u Srbiju" (FOTO)

Autor:

Vesti

26.03.2024

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Divio se slici koju je država vratila u svoju domovinu.

PREDSEDNIK VUČIĆ OBIŠAO KONAK KNEGINJE LJUBICE: "Odmor bašibozuka" je slika Paje Jovanovića koju smo kao narod i država, posle mnogo godina, uspeli da vratimo u Srbiju" (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas sa suprugom Tamarom Vučić i ministarkom kulture Majom Gojković Konak kneginje Ljubice.

- "Odmor bašibozuka" je slika Paje Jovanovića koju smo kao narod i država, posle mnogo godina, uspeli da vratimo u Srbiju.


Zajedno sa Tamarom Vučić i Majom Gojković posetio sam Konak kneginje Ljubice i uverio se u svu lepotu ovog dela, kao veličanstvenog primerka srpskog realizma.

Srbija će nastaviti da ulaže novac u kupovinu svega što pripada kulturnoj baštini našeg naroda, a nalazi se u inostranstvu.

Iz godine u godinu, ulagaćemo sve više novca i taj posao smatramo važnim nacionalnim zadatkom
- napisao je Vučić na Instagramu.

 

 

Podsećamo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se juče sa predstavnicima Misije Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji koju je predvodio Donal Makgetigen, nakon čega se oglasio na svom zvaničnom Instagram profilu.

"Izuzetno dobar i sadržajan razgovor sa predstavnicima @the_imf o kapitalnim ulaganjima i finansiranju projekata u okviru investicionih planova vezanih za sveobuhvatni program rasta „Skok u budućnost – Srbija 2027“.

Posebno smo razgovarali o energetskom sektoru, za koji očekujem da u narednim godinama postane jedan od ključnih generatora ubrzanog napretka Srbije, čime ćemo obezbediti energetsku stabilnost zemlje i postaviti temelj za snažan razvoj strateške infrastrukture.

Istakao sam i da je za nas od najvećeg značaja da nastavimo sa trendom snažnog privlačenja stranih direktnih investicija, dok uporedo radimo na podizanju pokazatelja ekonomske stabilnosti, reformama u sistemu javnih finansija, ali i širenju državnog portfolija u smislu oblasti investiranja kao što su napredne tehnologije i veštačka inteligencija, zelene energije i digitalizacija.

Naglasio sam da država brojnim odgovornim merama fiskalne politike adresira problem inflacije, kao i da očekujem da će nova Vlada Srbije nastaviti da radi na smanjenju inflatornih pritisaka", napisano je u opisu fotografija sa sastanka. 

BONSU VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading