PREDSEDNIK VUČIĆ NA ZBORU KRAJIŠNIKA: Velika pomoć za obnovu kuće Milutina Milankovića

Autor:

Vesti

08.10.2023

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas se održava "Zbor Krajišnika" u SC Kovilovo.

PREDSEDNIK VUČIĆ NA ZBORU KRAJIŠNIKA: Velika pomoć za obnovu kuće Milutina Milankovića

Foto: Printscreen

 Na ovom zboru su se predstavila krajiška udruženja iz čitave Srbije, uz bogat kulturno-umetnički program i prisustvo krajiških pisaca i slikara. Osim toga, organizovana je i sportsko-rekreativna manifestacija poznata kao "Krajiški višeboj."

Republika

Foto: Printscreen

 

 

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, prisustvuje ovom događaju i razgovara sa izlagačima. Tokom razgovora, predsednik Vučić izrazio je svoje oduševljenje i iznenađenje time što već stotinu godina nije posetio Lipik i Pakrac. Takođe, pomenuo je da mu nije dozvoljeno da poseti Jasenovac.

Predsednik Vučić se setio da je pesnik Branko Radičević rođen u Slavonskom Brodu. Istakao je da država pruža podršku mnogim udruženjima naših ljudi i da su izdvojena značajna sredstva za kuću Milutina Milankovića.

Republika

Foto: Printscreen

 

 

Predsednik je takođe pokazao interesovanje za kulinarske tajne izlagača koji su pripremali specijalitete. Dok je probao gulaš, primetio je da je veoma vruće, što je izazvalo smeh prisutnih. Takođe je primio ikonu kao poklon od jednog od izlagača.

Tokom obilaska štandova, predsednik Vučić ponudio je pomoć za obnovu kuće Milutina Milankovića, ako je to potrebno.

Na ovom zboru učestvuju i takmičari iz Svilajnca i Rume, koji su došli da se takmiče u višeboju. Ovi takmičari izrazili su svoje zadovoljstvo što su se okupili na ovom događaju i pohvalili su svoje rezultate u prethodnim takmičenjima, često osvajajući prva ili druga mesta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (76)

Loading
Vesna

08.10.2023 11:09

Sve pohvale za organizatore ove manifestacije. Lep docek predsednika i lepe vesti za pomoc za obnovu kuce Milutina Milankovica.

Danka

08.10.2023 11:10

Србија живи док живе оваква сећања и напори да се наслеђе предака не заборави.

Ana

08.10.2023 11:10

Jako lep povod.

Tea

08.10.2023 11:10

Predsednik cuva znamsnitosti Srbije i pomaze gde je najpotrebnije