SRBI NASTAVLJAJU SA PROTESTOM U LEPOSAVIĆU: Noć je protekla mirno, kod opštine i dalje vojnici KFOR-a

Autor:

Vesti

10.06.2023

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbi zahtevaju da specijalne jedinice tzv. kosovske policije napuste sve četiri opštine

SRBI NASTAVLJAJU SA PROTESTOM U LEPOSAVIĆU: Noć je protekla mirno, kod opštine i dalje vojnici KFOR-a

Foto: YouTube/Printscreen/Kosovo Online

Srbi su se i jutros okupili oko opštinske zgrade u Leposaviću da bi izrazili protest zbog prisustva novih albanskih gradonačelnika u sedištima opština na severu Kosova i Metohije i prisustva tzv. kosovske specijalne policije.

Noć u Leposaviću je protekla mirno, a kod sedišta opštine su i dalje vojnici Kfora dok se gradonačelnik Ljuzljim Hetemi, čiji su izbor Srbi bojkotovali, nalazi u samoj zgradi. Vozila specijalnih policijskih jedinica su iza zgrade. 

Do protesta na severu pokrajine došlo je nakon što je tzv. kosovska policija u petak 26. maja nasilno uvela u zgrade opština albanske gradonačelnike izabrane na izborima koje su Srbi bojkotovali.

U ponedeljak 29. maja je, tokom protesta u Zvečanu, došlo do sukoba između specijalaca kosovske policije i pripadnika KFOR-a sa građanima Srbima. Tom prilikom povređeno više od 50 Srba i preko 20 pripadnika međunarodne mirovne misije.

Srbi koji su proteklih dana mirno protestovali u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, zahtevaju da specijalne jedinice tzv. kosovske policije napuste sve četiri opštine i da albanski gradonačelnici ne ulaze u zgrade opština.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (45)

Loading
Ivana

10.06.2023 12:33

Naši srbi na KiM su oličenje dostojanstva i poštenja.Njihova istrajnost u borbi i koliko to rade na miran način je fascinantna,Srbi će se uvek boriti za mir i svoju slobodu.Predaja nije opcija!

Milica

10.06.2023 12:38

Srpski narod se mirnim protestima bori za svoj život i opstanak.

Danka

10.06.2023 12:38

Мирни протести Срба на Косову и Метохији настаљају се и данас. Наш народ неће одустати од својих захтева.

Alemdar

10.06.2023 12:46

Samo ujedinjeni i uporni izboricemo za za nasa prava i protiv nasilja rezima iz Pristine.