ALBANCI BESNI NA KURTIJA: Tortom i milkšejkom ispolivali glavnog pregovarača Prištine zbog ZSO (VIDEO)

Autor:

Vesti

21.03.2023

20:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albanci najavljuju proteste.

ALBANCI BESNI NA KURTIJA: Tortom i milkšejkom ispolivali glavnog pregovarača Prištine zbog ZSO (VIDEO)

Foto: kos_data/twitter printscreen

Aktivisti SDP gađali su danas tortom zamenika premijera tzv. Kosova i glavnog pregovarača Prištine u dijalogu sa Beogradom Besnika Bisljimija.

Kako je naveo lider SDP Dardan Molićaj to je urađeno zbog prihvatanja Prištine da osnuje ZSO.

- Torta i milkšejk za "Zajednicu". Raduju se oni koji su to prihvatili! A mi građani (tzv.) Kosova ćemo se tome suprotstaviti i masovno tražiti njihovu ostavku, zato protestujemo u subotu 14 časova - napisao je Molićaj.

 

 

Podsetimo, nakon maratonskih razgovora u Ohridu u okviru dijaloga Beograda i Prištine, evropski komesar za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj rekao je da se Priština složila da odmah sa evropskim partnerima sprovede aranžmane koji bi doveli do neke samouprave za srpsku zajednicu.

On je posle sastanka u Ohridu rekao da su se dve zemlje dogovorile da poštuju sve tačke i da će ih sve sprovesti.

Pomenuo je i član 7 o kome se mnogo raspravljalo po pitanju "Samoupravljanja srpske zajednice na Kosovu".

- Za član 7 – Kosovo je pristalo da počne odmah, a kada kažem odmah, mislim odmah, pregovori za uspostavljanje aranžmana i priprema za obezbeđivanje istinskog nivoa samoupravljanja srpske zajednice - rekao je Borelj.

U Ohridu je sastanak evropskog komesara za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja i specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih institucija u Prištini Aljbinom Kurtijem u okviru dijaloga Beograda i Prištine trajao više od 12 sati. Prethodno su održani bilateralni susreti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da je dogovor postignut, ali da ništa nije potpisano, kao i da pregovorima nije kraj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading