TAJKUNSKI MEDIJI U KAMPANJI PRIZNANJA LAŽNE DRŽAVE KOSOVO: Pozivaju Vučića da odustane, poručuju da je nezavisnost južne pokrajine realnost

Autor:

Vesti

01.02.2023

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tajkunski mediji nastavljaju sa pokušajima da ubede javnost u to da je nezavisnost lažne države Kosovo nova realnost.

TAJKUNSKI MEDIJI U KAMPANJI PRIZNANJA LAŽNE DRŽAVE KOSOVO: Pozivaju Vučića da odustane, poručuju da je nezavisnost južne pokrajine realnost

Foto: Tanjug/AP, Danas

Tanjug/AP, Danas

Borba za južnu pokrajinu koja se vodi na nekoliko diplomatskih frontova ne prestaje, a pritisak mežunarodne zajednice na naše rukovodstvo na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i na našu zemlju ne jenjava. Dok se ljudi udružuju u borbi za to da Kosovo ostane srpsko, nekima je misija da po svaku cenu naštete našoj zemlji, ubeđujući javnost da bi trebalo odustati od ove borbe.

Tako je tajkunski medij, portal "Danas" udarnički pokrenuo kampanju sa ciljem priznanja lažne države Kosovo.

U skladu sa time i biraju sagovornike, koji će opravdati tezu koju zastupaju, pa su tako objavili intervju sa britanskim stručnjakom za međunarodne odnose i bezbednost sa fokusom na zemlje Zapadnog Balkana Danielom Šmitom.

- Vučić mora da shvati da priznanje nezavisnosti Kosova nije stvar kompromisa, već priznanje realnosti - naslov je ovog intervjua, koji šalje skandaloznu poruku Srbima u sred Srbije.

Foto: Printskrin: Danas

 

Takođe, odlično se uklopio sa politikom ovog tajkunskog medija, koji na sve načine pokušava da diskredituje lidera Srbije, i predstavi ga kao večitog krivca, a u ovom slučaju i destabilišući faktor.

- Vučić pokušava da destabilizuje Kosovo i Balkan, kako bi imao koristi i od Zapada i od Istoka. Posledično, sve dok ne bude pravno obavezujućeg sporazuma između Kosova i Srbije o međusobnom priznavanju Vučić će ponovo izazivati tenzije koje ozbiljno ugrožavaju mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu - navodi Šmit u ovom skandaloznom intervjuu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading