SRBIJA PRED NEMOGUĆIM IZBOROM! Vučić objasnio u kakvoj je teškoj poziciji Beograd: Ili gubitak investicija ili Kosovo u UN!

Autor:

Vesti

23.01.2023

20:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić plastično je objasnio pred kakvim se nemogućim izborom nalazi Srbija posle posete "velike petorke" Beogradu.

SRBIJA PRED NEMOGUĆIM IZBOROM! Vučić objasnio u kakvoj je teškoj poziciji Beograd: Ili gubitak investicija ili Kosovo u UN!

Foto: ST/D. KADIĆ

Aleksandar Vučić

- Na sednici Vlade dogovorili smo taktičke poteze, ko će šta da preuzme na sebe, a u svakom slučaju sačuvaćemo građane Srbije - ako je izbor da na jednoj strani imamo sankcije, a nema gorih sankcija od povlačenja investicija, ili ćemo sa druge strane da prihvatamo sve odmah, što znači Kosovo u UN, ja sam za onaj put kompromisa koliko je moguće boriti se - rekao je šef države.

Kako je naveo, više se ne govori o međusobnom priznanju, što znači da smo ipak nešto postigli.

Ne govori se da moramo da glasamo za, možemo da glasamo i protiv, ali da moramo da prihvatimo njihovo članstvo. U planu se ne pominje članstvo Kosova u UN, osim što se kaže da ne možemo da sprečimo njihov ulazak u međunarodne organizacije, a kada kažem da ću brinuti o tome, znači da ću poštovati Ustav Srbije - istakao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading