ULTIMATUM PRED SRBIJOM! Evropska petorka na Jovandan traži od Vučića: Prihvatite plan Makrona i Šolca ili UVODIMO SANKCIJE!

Autor:

Vesti

20.01.2023

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najteži dan još od čuvenih pregovora u Rambujeu predstoji za Srbiju.

ULTIMATUM PRED SRBIJOM! Evropska petorka na Jovandan traži od Vučića: Prihvatite plan Makrona i Šolca ili UVODIMO SANKCIJE!

Foto: Printscreen

Aleksandar Vučić

Kako nezvanično pišu Novosti, petorka u kojoj su izaslanici SAD, EU, Italije i predstavnici francuskog predsednika i nemačkog kancelara, a koje će ugostiti srpski predsednik Aleksandar Vučić, uputiće ultimatum koji se tiče statusa Kosova i Metohije, a koji se direktno oslanja na plan Makron-Šolc.

Ovaj kvintet spreman je da bez uvijanja pred svog domaćina stavi konkretan zahtev: ili ćete prihvatiti dokument Pariza i Berlina ili ćete se suočiti sa posledicama koje ne isključuju sankcije, pa čak i teže poteze po našu stranu, informacije su kojima raspolažu Novosti.

Predsednik je danas o ovome obavestio i srpskog pratrijarha Porfirija i crkvene velikodostojnike. On je vladike obavestio o izazovima koje nosi današnja poseta.

Posle petnaestominutnog zajedničkog sastanka predsednik i patrijarh razgovarali su u četiri oka. 

Da podsetimo, francusko-nemački plan za rešenje kosovske krize je krajnje nepovoljan za Srbiju, jer podrazumeva da se Beograd ne protivi članstvu tzv. Kosova u UN. Ni malo slučajno za posetu i ultimatum izabran je današnji dan, veliki praznik za srpske pravoslavne vernike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (3)

Loading
Srbislav

20.01.2023 15:45

Bednici vide nemogu nista Rusiji pa ajde se istresemo na nekoga maloga.

trpko

20.01.2023 18:07

Ja sam za sankcije sto znaci da ne moramo nista.

Jovan

20.01.2023 19:06

Да, они се понашају тако према нама као да смо у логору. Кад заврше са овим изнетим ултиматумом иду следећи и никад краја. Србији је потребно јединство.