SVI PUTEVI VODE U SRPSKU PRESTONICU: Više od dva miliona stranih turista posetilo Beograd! Evo odakle nam gosti najviše dolaze!

Autor:

Vesti

03.09.2024

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prvih sedam meseci ove godine ostvareno je 2.056.867 noćenja u beogradskim smeštajnim kapacitetima

SVI PUTEVI VODE U SRPSKU PRESTONICU: Više od dva miliona stranih turista posetilo Beograd! Evo odakle nam gosti najviše dolaze!

Foto: Grad Beograd

Beograd je do kraja jula ove godine posetilo ukupno 831.039 turista iz zemlje i inostranstva što je za 13 odsto više nego u istom periodu prošle godine, dok je broj samo stranih turista od januara veći za 15 odsto (722.756).

U prvih sedam meseci ove godine, ukupan broj turista u Beogradu je prema podacima Sekretarijata za upravu – sektor statistike, ostvario 2.056.867 noćenja u beogradskim smeštajnim kapacitetima, što predstavlja porast od 10 odsto.

Najbrojniji gosti bili su Turci (107.095, +49 odsto), zatim gosti iz Rusije (65.759) i Kine (49.883) odakle ih je za 82 odsto više nego prošle godine. Slede turisti iz Hrvatske, Nemačke, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke dok su u većem porastu gosti iz SAD, Italije, Velike Britanije, Španije.

U julu mesecu ukupno 155.705 turista je posetilo Beograd što je za 14 odsto više u odnosu na jul prošle godine, a najbrojniji gosti bili su iz Turske, Rusije, Kine, Nemačke, Rumunije i SAD.

– Pored i dalje ubedljivo najbrojnijih turista iz Turske koji dolaze sa tržišta na kom smo veoma mnogo radili, ovog leta imamo najveći porast broja gostiju iz Kine, i to od od 200 odsto u julu mesecu, a taj broj će prema svim pokazateljima nastaviti da raste. Porast je zabeležen na gotovo svim tržištima na kojima smo imali promotivne aktivnosti, i struktura turista se polako menja – rekao je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda, piše „Kurir Biznis“.

– Prema dosadašnjim podacima imali smo izuzetno uspešnu letnju turističku sezonu u Beogradu. Čekamo podatke za avgust nakon čega ćemo imati još detaljniju sliku. U narednom periodu nas čekaju važne poslovne i promotivne aktivnosti na nekoliko tržišta od značaja za Beograd i Srbiju – dodao je Popović.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading