RUSI NAJRADIJE BIRAJU BEOGRAD ZA ODMOR! Srpska prestonica među deset omiljenih destinacija ovog leta

Autor:

Putovanja

17.08.2024

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je Pariz na vrhu liste, ipak je ovog leta tamo putovalo 15 odsto manje Rusa nego prošlog leta.

RUSI NAJRADIJE BIRAJU BEOGRAD ZA ODMOR! Srpska prestonica među deset omiljenih destinacija ovog leta

Foto: Tanjug/ SAVA RADOVANOVIĆ

Među deset destinacija koje građani Rusije ovog leta birali za odmor našao se i Beograd, pokazuju podaci sajta OneTuTrip, koji se bavi rezervacijom smeštaja.

Ovog leta su među evropskim gradovima Rusi najčešće rezervisali hotele u Parizu, Milanu i Rimu, a u prvih deset evropskih gradova za odmor po potražnji među ruskim putnicima su i Barselona, Budimpešta, Venecija, Madrid, Beč i Berlin, prenosi RIA Novosti.

Iako je Pariz na vrhu liste, ipak je ovog leta tamo putovalo 15 odsto manje Rusa nego prošlog leta.

Popularnost Budimpešte među ruskim turistima porasla je 2,5 puta u odnosu na prošlu godinu.

Osim toga, građani Rusije počeli su češće da se odmaraju u Berlinu i Beogradu, dok je interesovanje za Barselonu i Veneciju smanjeno za 20 odsto, pokazuju podaci sajta OneTuTrip.

NA USPEH TURIZMA UTIČE OVO

Nedavno je direktor Turističke organizacija Beograd Miodrag Popović izjavio da je u junu ove godine broj dolazaka i stranih gostiju u Beogradu povećan za 10 odsto, u Srbiji za 6,6 odsto, a da su od ukupnog broja noćenja u prvih šest meseci ove godine u Beogradu, 85 odsto bili strani turisti.

- Broj dolazaka i noćenja u Beogradu je porastao, ali kako vreme bude prolazilo osnovni motiv prezentacije Beograda u čitavom svetu će biti EXPO 2027, što se već pokazuje kroz rezultate - poručio je.

Popović kaže da spoljna politika države, stabilnost, putne mreže, broj ljudi, kao i cena utiču na uspeh turizma u jednoj zemlji, istakavši da je Beograd ušao u red onih evropskih turističkih gradova u koji dolazi najviše ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading