OSAM SPRATOVA I ŠEST PODZEMIH ETAŽA! Raspisan tender za dizajn Nacionalnog paviljona Srbije na EXPO 2027.

Autor:

Vesti

05.06.2024

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija se priprema za EXPO 2027, a ovaj objekat biće jedan od najlepšiih bisera u srpskoj kruni.

OSAM SPRATOVA I ŠEST PODZEMIH ETAŽA! Raspisan tender za dizajn Nacionalnog paviljona Srbije na EXPO 2027.

Foto: Promo

Ministarstvo finansija Republike Srbije raspisalo je tender za izradu dizajna paviljona Republike Srbije za EXPO 2027, čija je vrednost procenjena na 9,99 miliona dinara, bez PDV-a. Predviđeno je da budući objekat ima osam spratova i maksimalnu bruto površinu od 30.000 kvadratnih metara, uz mogućnost da ima do šest podzemnih etaža.

Paviljon će biti multifunkcionalan, sa galerijskim prostorom za izložbe, edukativnim sadržajem, administrativnim i tehničkim prostorijama, uslužnim prostorima, logistikom i komunikacijama. Ponuđači su obavezni da uz ponudu dostave skicu predloga dizajna paviljona Republike Srbije, sa tekstualnim i vizuelnim obrazloženjem koncepta autorskog rada, kao i 3D prikazom objekta i okvirnom cenom realizacije.

Rok za izradu konačnog dizajna paviljona ne može biti duži od 90 kalendarskih dana, a rok za prijavu na tender je 14. jun. Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, najavio je početkom maja da će nacionalni paviljon za izložbu EXPO 2027. biti predstavljen najkasnije za mesec dana, te da će biti "čudesan, na ponos svakog građanina naše zemlje".

Pored paviljona, planira se izgradnja nacionalnog stadiona, akvatik centra, tri tematska parka, vodenih parkova i pristaništa na Savi. Predsednik Vučić je najavio i razgovore sa Legolendom o izgradnji zabavnih parkova, sličnih Diznilendu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading