OD DANAS SA SRPSKIM TAGOM I KROZ CRNU GORU: Uskoro povezivanje i sa naplatnim sistemima ovih zemalja

Autor:

Vesti

05.06.2024

08:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova inicijativa predstavlja značajan korak ka olakšanju putovanja i smanjenju administrativnih procedura za vozače sa srpskim tagovima.

OD DANAS SA SRPSKIM TAGOM I KROZ CRNU GORU: Uskoro povezivanje i sa naplatnim sistemima ovih zemalja

Foto: Koridori srbije

JP "Putevi Srbije" objavili su da od danas svi postojeći korisnici srpskih tagova, kao i oni koji kupe nov srpski tag, mogu da plaćaju putarinu na auto-putevima u Crnoj Gori, uključujući auto-put Podgorica-Kolašin i tunel Sozina. Da bi korisnici tagova mogli da ostvare ovo pravo, neophodno je da izvrše registraciju na TOLL4ALL platformi, kako je navedeno u saopštenju "Puteva Srbije".

Sve informacije o načinu prekonfiguracije i registracije novog taga korisnici mogu pronaći na stranici toll4all.com, ili pozivom na Korisnički centar na broj 0800 111 004. Takođe, informacije su dostupne i na društvenim mrežama JP "Putevi Srbije".


Pored toga, iz JP "Putevi Srbije" ističu da srpski tagovi već od jula prošle godine funkcionišu i u Severnoj Makedoniji. Takođe, aktivno se radi na povezivanju sa naplatnim sistemima u Hrvatskoj, Republici Srpskoj, Federaciji BiH i Grčkoj, a očekuje se da će ova integracija biti uskoro ostvarena.

Ova inicijativa predstavlja značajan korak ka olakšanju putovanja i smanjenju administrativnih procedura za vozače sa srpskim tagovima, istovremeno promovišući saradnju između zemalja regiona u oblasti drumskog saobraćaja.

Auto-put Podgorica-Kolašin i tunel Sozina predstavljaju ključne saobraćajnice u Crnoj Gori, a omogućavanje plaćanja putarine putem srpskih tagova pruža dodatnu pogodnost vozačima koji putuju u ovu zemlju. Ova inicijativa takođe doprinosi unapređenju povezanosti i mobilnosti između Srbije i Crne Gore, pružajući praktično rešenje za vozače koji koriste srpske tagove.

(RTS)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading