MILIONI STIŽU U OVAJ SRPSKI GRAD! Najavljene ogromne investicije koje će olakšati život svih građana - EVO U ŠTA ĆE SE NAJVIŠE ULAGATI

Autor:

Vesti

05.06.2024

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

EXPO 2027. se polako ali sigurno približava, a Srbija će biti spremna da, kako samo ona to zna, ugosti goste iz čitavog sveta.

MILIONI STIŽU U OVAJ SRPSKI GRAD! Najavljene ogromne investicije koje će olakšati život svih građana - EVO U ŠTA ĆE SE NAJVIŠE ULAGATI

Foto: Shutterstock

Grad Pirot je, u skladu sa najavljenim projektom "'Skok u budućnost – Srbija 2027", najavio značajne investicije u naredne četiri godine. Projekat "Skok u budućnost – Srbija 2027" ima za cilj unapređenje infrastrukture i razvoja gotovo svih svera života državljana Srbije, ozbiljno podižući životni standard u celoj zemlji.

Da je EXPO 2027. projekat koji u svojoj srži sadrži reč "decentralizacija" govori i primer Pirota. Gradonačelnik ovog grada, Vladan Vasić, predstavio je ambiciozne ciljeve koji podrazumevaju ulaganja od 230 miliona evra u periodu od 2024. do 2028. godine.

Među prioritetima Pirota su otvaranje visokoškolske ustanove, pronalazak strateškog partnera za Tigar AD, povratak vojske u Pirot, gasifikacija grada, izgradnja autobuske stanice, rekonstrukcije železnice, Ulice srpskih vladara i zelene pijace, izgradnja kompostane, kao i rekonstrukcija porodilišta i parkinga u Opštoj bolnici Pirot.

Grad Pirot je jasno definisao projekte prema oblastima kao što su infrastruktura, zdravstvo, obrazovanje, kultura, turizam i populaciona politika. Ovo detaljno segmentiranje pokazuje sveobuhvatnost planova i jasnu viziju razvoja grada u narednom periodu, gde se očekuju: izgradnja zgrade hitne pomoći, rekonstrukcija Gimnazije, uspostavljanje saobraćajnog centra, Dom vojske, sajamski prostor, otvoreni bazen i akva park, nastavak rekonstrukcije tvrđave Kale, izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju stadiona, kao i izradu turističkog objekta Temsko.

"Opšti je utisak da su ciljevi veoma ambiciozni, ali sa druge strane odlučnost koja je prikazana, kao i obrazloženje ciljeva daju za pravo optimizmu. Projekti su posloženi po kategorijama na strateške projekte, infrastrukturne projekte i projekte zdrave životne sredine, projekte u zdravstvu, projekte u obrazovanju, projekte u kulturi i turizmu i širenje mera u populacionoj politici", navodi se na sajtu Pirota.

Kao deo mera populacione politike, jedan od važnih projekata grada Pirot je inicijativa za pružanje pomoći učenicima osnovnih i srednjih škola za kupovinu udžbenika. Ova inicijativa ima za cilj da olakša roditeljima finansijski teret vezan za školske udžbenike i doprinese boljim uslovima obrazovanja za mlade generacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading