OBJAVLJENE NOVE CENE GORIVA: Evo koliko od danas košta evrodizel, a koliko novca morate izdvojiti za benzin!

Autor:

Vesti

23.12.2022

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nove cene goriva su povoljnije nego prošle nedelje.

OBJAVLJENE NOVE CENE GORIVA: Evo koliko od danas košta evrodizel, a koliko novca morate izdvojiti za benzin!

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Pumpa, benzinska pumpa

Objavljene su nove cene goriva. Litar evrodizela će od danas od 15 časova do sledećeg petka u isto vreme na pumpama maksimalno koštati 197 dinara za litar, a benzin evropremijum BMB 95 najviše 164 dinara za litar.

Prošle nedelje, maksimalna cena dizela je izosila 199 dinara, a benzin evropremijum BMB 95 koštao je 167 dinara za litar.

Cene nafte na globalnom tržištu krenule su uzlaznom putanjom nakon što su podaci ukazali na veće povlačenje američkih zaliha sirove nafte od očekivanog. Jutros je barel na londonskom tržištu 82,72 dolara, a pre nedelju dana cena je bila 79 dolara.

Cene su u sredu i na londonskom i na američkom tržištu skočile nakon objave vladinih podataka koji su pokazali da su zalihe sirove nafte u Sjedinjenim Američkim Državama u sedmici koja je završila sa 16. decembrom pale znatno više nego što su analitičari očekivali, odnosno 5,89 miliona barela, prenosi agencija Mina.

Zalihe derivata, koje uključuju lož-ulje i mlazno gorivo takođe su pale, iako se očekivalo da će porasti.

Pad američkih zaliha dolazi nakon što je potražnja za lož-uljem porasla u uslovima snežne oluje u SAD, s očekivanim zahlađenjima ispod nule zbog vetrova sve do južnog Teksasa i uz rekordno niske prognoze za Floridu.

Istovremeno su vazduhoplovni prevoznici otkazali gotovo 2.000 letova planiranih za četvrtak i petak, pokvarivši praznične planove za hiljade putnika. Ova situacija signalizira potencijalni ulazak u „zonu medveda“ na tržištu naftnih derivata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading