PONOVO SKOČILE CENE TAKSI USLUGA U BEOGRADU: Pogledajte koliko sada košta start, koliko kilometar po tarifi, a koliko čekanje!

Autor:

Vesti

15.12.2022

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je drugo poskupljenje taksi usluga u Beogradu poslednjih 10 meseci.

PONOVO SKOČILE CENE TAKSI USLUGA U BEOGRADU: Pogledajte koliko sada košta start, koliko kilometar po tarifi, a koliko čekanje!

Foto: Tanjug/B. STEKIĆ

Taksi u Beogradu

Prethodnih meseci taksisti u Beogradu su tražili poskupljenje svojih usluga, što se i dogodilo.

Start umesto 220 košta 270 dinara u sve tri tarife.

Kilometar u prvoj tarifi je sa 80 povećan na 96, u drugoj je cena skočila sa 100 na 116, dok u trećoj iznosi 192 dinara spram prethodnih 160.

Čekanje po satu, prema novom cenovniku taksi usluga, umesto 900 dinara, košta 1.200 dinara.

Da podsetimo, ovo je inače drugo poskupljenje taksi usluga u Beogradu poslednjih 10 meseci. U februaru 2022. u Beogradu donet je novi taksi cenovnik, prema kom su cene iz 2012. godine skočile za oko 20 odsto.

Kako smo već pisali, strukovno udruženje taksi preduzetnika SITAB uputilo je u oktobru zahtev Gradu Beogradu za uvećanje cena, a zbog skoka troškova taksisti su tražili da start ubuduće iznosi 300 dinara, prva tarifa 100 dinara po kilometru, a druga odnosno treća - 130 i 200 dinara.

Prema tadašnjim zahtevima, sat čekanja je trebalo da košta 1.000 dinara.

U dopisu koji je tada poslat Gradu Beogradu, između ostalog pisalo je da je cena goriva, održavanja vozila i svih troškova cene obavljanja taksi prevoza znatno uvećana u proteklom periodu. Zbog toga, naveli su, nije bilo moguće poslovati po sada već starim cenama taksi prevoznika.

Takođe, taksi u Novom Sadu poskupeo je od petka, 2. decembra, te se za start vožnje izdvaja 190 dinara, umesto dotadašnjih 140.

U zavisnosti od tarife, prevoz taksijem je poskupeo od 10 do 15 odsto, iako je najveće poskupljenje zabeleženo upravo kada je u pitanju start vožnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Verona

15.12.2022 14:02

I dalje je džabe taxi. Ne isplati se voziti svoj auto. 10 godina nisu im davali povećanje.