Širi se porodica „Čuvarkuća“

Autor:

Vesti

14.10.2024

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crepovi „Vinerbergera“ potvrđuju kvalitet i domaće poreklo

Širi se porodica „Čuvarkuća“

Foto: Boban Ristić PKS

 

Kompanija „Vinerberger Srbija“ (wienerberger Srbija), lider u inovacijama i kvalitetu građevinskih materijala, kandidovaće tri nova poroizvoda za žig „Čuvarkuća“, koji u okviru projekta „Stvarano u Srbiji“ dodeljuje Privredna komora Srbije. 

 

U trci za nove „Čuvarkuće“ su istaknute vrste crepa „Kontinental 9“, „Tviston 9“ i „Traditon 9“. 

Kompanija iz Kanjiže deo je „Stvarano u Srbiji“ od samog početka projekta i već četiri godine crepovi „Kontinental 12“, „Renoton 12“ i „Veneton 13“ nosioci su ovoga znaka, koji potvrđuje istaknuti kvalitet, domaće poreklo, kao i primenu strogih ekoloških standarda u proizvodnji.  

- Naši crepovi iz proizvodnih pogona u Kanjiži su primeri  kvaliteta i lokalne proizvodnje. Ovim proizvodima ne samo da pratimo, već i postavljamo nove trendove u građevinarstvu, obezbeđujući dugotrajnost, funkcionalnost i estetski izgled građevinskih objekata - ističe Darko Mijatović, produkt menadžer u „Vinerberger Srbija“, Kanjiža. 

Ukazuje na izuzetnu vrednost projekta „Stvarano u Srbiji“ koji prepoznaje i ističe proizvode važne za srpsko tržište. 

- Nadamo da će naši crepovi koje ćemo kandidovati za nove 'Čuvarkuće' postati sastavni deo najboljih proizvoda na domaćem tržištu. Oni su rezultat naše posvećenosti inovacijama, lokalnoj proizvodnji i visokim standardima koji omogućavaju kupcima i  širom regiona da dobiju pouzdan, kvalitetan i proizvod prilagođen njihovim potrebama - dodaje Mijatović.

Podrška domaćoj proizvodnji, po njegovim rečima, ključna je za dugoročni ekonomski razvoj Srbije. 

- Kupovina domaćih proizvoda podržava domaću privredu, stvara nova radna mesta i doprinosi stabilnosti lokalnih kompanija. Iz tog razloga, posvećeni smo stvaranju proizvoda koji ne samo da zadovoljavaju potrebe tržišta, već i aktivno doprinose njegovom razvoju - ocenjuje Mijatović.

Kompanija „Vinerberger Srbija“ nastaviće da ulaže u razvoj novih, inovativnih rešenja i visokokvalitetnih proizvoda koji će doprinositi jačanju domaće građevinske industrije uz poštovanje najviših standarda tržišta, poručuju iz ove firme, koja je deo „Vinerberger grupacije“ sa tradicijom dužom od dva veka u proizvodnji građevinskih materijala.  

Više od 270 zaposlenih u Kanjiži svakodnevno vredno radi na stvaranju boljeg i održivijeg okruženja. Kako ističu, posvećeni su smanjenju emisije CO2 i unapređenju održivog razvoja kroz različite inicijative, uključujući očuvanje biodiverziteta i ulaganje u ekološki prihvatljive proizvodne procese. 

- Naši napori počinju od optimizacije proizvodnih procesa, a obuhvataju i korišćenje viljuškara na potpuno električni pogon u magacinskim poslovima, čime dodatno doprinosimo smanjenju ekološkog otiska. Ova ulaganja su deo šire strategije ’Vinerberger grupacije’ na globalnom nivou, da naš rad bude što odgovorniji prema životnoj sredini, uz očuvanje visokih standarda kvaliteta - dodaje Mijatović.

Bezbednost radnika prioritet

Zaštita i bezbednost zaposlenih najvažniji je prioritet u kompaniji jer verujemo da je sigurno radno okruženje ključ za dugoročan uspeh i dobrobit svih naših zaposlenih, poručuju iz menadžmenta kompanije.

Spoj inovacija i lokalnih vrednosti 

 - Bila mi je velika čast što smo imali priliku da posetimo kompaniju ’Vinerberger Srbija’, našu članicu i partnera i da se lično uverimo u njihovu posvećenost očuvanju domaćih resursa i poštovanju ekoloških standarda. Ponosno mogu da naglasim da su, između ostalog, upravo zbog toga stekli pravo korišćenja žiga 'Čuvarkuća' na svojim proizvodima. Njihovi crepovi se ističu upotrebom prirodnih materijala i savremenih tehnologija koje osiguravaju dugovečnost i energetski efikasna rešenja za domaćinstva širom zemlje. Ovaj spoj inovacija i poštovanja prema lokalnim vrednostima čini ih uzorom domaće proizvodnje, što žig 'Čuvarkuća' i projekat 'Stvarano u Srbiji' potvrđuje - ističe Đorđe Živanović, savetnik predsednika PKS.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading