OPREZ! NOVA SMS PREVARA U SRBIJI! Nude platu do čak 120.000 dinara za samo dva sata posla dnevno, ali uz JEDNU MALU ZAČKOLJICU

Autor:

Vesti

12.10.2024

20:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Daju se i "bonusi" za najbrže

OPREZ! NOVA SMS PREVARA U SRBIJI! Nude platu do čak 120.000 dinara za samo dva sata posla dnevno, ali uz JEDNU MALU ZAČKOLJICU

Foto: pixabay.com

Hakeri nikada ne odustaju od svojih pokušaja da putem SMS poruka prevare građane. Jedna od aktuelnih prevara uključuje traženje novca od primaoca poruke u ime izmišljene firme.

Ponuda za privlačan posao

U poruci se traže radnici koji bi pola radnog vremena, samo preko telefona, obavljali posao koji se od njih zahteva. Ova prevara je posebno lukavo osmišljena jer se traže radnici od 20 do 65 godina, što deluje kao relevantna poslovna prilika.

Visoka zarada za samo dva sata rada

Republika

Foto: Shutterstock

Nova SMS prevara u Srbiji

 

Još jedan neobičan detalj je da se pominje mogućnost zarade od 12.000 do čak 120.000 dinara za samo dva sata rada. Takođe, naglašava se da će prvih 50 prijavljenih osoba dobiti bonuse od 50.000 dinara, što dodatno privlači potencijalne žrtve prevare.

Upozorenje građanima

Ovo je samo jedna u nizu prevara kojima građani mogu biti izloženi. Postoji rizik da prevareni građani ne samo izgube novac, već i da budu žrtve krađe podataka putem linkova koje prevaranti ostavljaju uz poruke.

Kako se zaštititi od SMS prevara

Republika

Foto: pixabay.com

Nova SMS prevara u Srbiji

 

Važno je da građani budu pažljivi i da ne odgovaraju na sumnjive SMS poruke koje zahtevaju novac ili lične informacije. Takođe, treba izbegavati klikanje na linkove u porukama koje dolaze od nepoznatih pošiljalaca.

SMS prevaranti i dalje aktivno pokušavaju da iskoriste naivnost građana kako bi došli do njihovog novca ili ličnih podataka. Pozivamo građane da budu oprezni i da se ne upuštaju u poslovne ponude koje dolaze putem sumnjivih SMS poruka.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading