JOŠ JEDNA VELIKA PREVARA! U IME POŠTE SRBIJE VAM ŠALJU PORUKE: Ne nasedajte, u suprotnom ostajete bez novca!

Autor:

Vesti

17.09.2024

20:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vodite računa.

JOŠ JEDNA VELIKA PREVARA! U IME POŠTE SRBIJE VAM ŠALJU PORUKE: Ne nasedajte, u suprotnom ostajete bez novca!

Foto: Shutterstock

Internet prevare na sajtovima za prodaju odeće i obuće

Internet prevaranti su sve veštiji u svojim manipulacijama kako bi došli do ličnih podataka i novca ljudi. Na sajtu za prodaju odeće i obuće "mojekrpice.rs" nekoliko korisnika je postalo žrtve prevare, gde su dobili poruke koje izgledaju kao da su od "Pošte Srbije", a zapravo vode ka sajtu koji je deo internet prevare. Ova prevara je samo jedna u nizu sličnih prevara koje su u porastu ne samo u Srbiji, već i u svetu.

Detalji prevare

Korisnici su dobili poruke sa linkovima koji vode ka sajtovima koji izgledaju kao da su povezani sa "Poštom Srbije", sa uputstvima da ostave podatke svoje kreditne kartice kako bi primili novac za prodatu robu. Međutim, detaljnom proverom, utvrđeno je da su ovi sajtovi deo prevare, te se korisnici upozoravaju da ne ostavljaju lične podatke na neproverenim kanalima.

Reakcija korisnika

Jedna od prevarenih korisnica izjavila je da je odmah bilo jasno da se radi o prevari, ali je istakla da je bila iznenađena koliko su prevaranti detaljno iskoristili logo "Pošte Srbije" kako bi sve delovalo legalno i bezbedno na prvi pogled. Ovakve manipulacije stvaraju dodatni nivo nepoverenja među korisnicima internet prodaje.

Upozorenje "Pošte Srbije"

Iz "Pošte Srbije" ističu da nikada ne komuniciraju sa klijentima na ovakav način i ne nude ovakav vid razmene finansijskih sredstava između prodavca i kupca. Takođe, ukazuju na to da je važno detaljno istražiti odakle dolazi poruka i njen sadržaj, te da su prepoznatljivi znakovi prevare loš srpski jezik ili mešavina jezika i pisama.

Šta učiniti ukoliko budete nasamareni?

Ukoliko ipak budete nasamareni na ovaj način, iz Narodne banke Srbije savetuju građanima da odmah kontaktiraju svoju banku i blokiraju kartice. Takođe, preporučuju da građani provere izvore informacija i nikada ne dele lične podatke sa nepoznatim osobama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading