SRPKINJA S FLORIDE ZA REPUBLIKU O UŽASIMA RAZORNOG URAGANA: Bilo je kao u horor filmu, nisam bila sigurna da ću dočekati jutro! (VIDEO/FOTO)

Autor:

Vesti

10.10.2024

19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krenuo je vetar i jaka kiša sa svih strana, prozori su počeli da se tresu, deca su vrištala po hodnicima, alarmi automobila su se popalili, policija je obilazila našu zgradu, a onda se čuo jak pucanj i odjednom vatra... , priča Dejana.

SRPKINJA S FLORIDE ZA REPUBLIKU O UŽASIMA RAZORNOG URAGANA: Bilo je kao u horor filmu, nisam bila sigurna da ću dočekati jutro! (VIDEO/FOTO)

Foto: Privana arhiva

Srpkinja Dejana Petrović našla se juče na Floridi kada je uragan Milton protunjao ovom državom u Americi.

Ona u ekskluzivnoj ispovesti za "Republiku" kaže da je Milton ostavio pustoš iza sebe, posebno u gradu Klirvoter, u kojem ona i živi.

- Ovo nam je treći uragan ove godine, I nekako smo se već navikli, do sada uvek u poslednjem trenutku uragan promeni pravac, u takvim situacijama procene ništa ne znače. I niko ne može tačno da zna gde će udariti i opustošiti. Posle uragana Helane postalo je ozbiljnije, poplavljene su sve ulice, kuće su skoro do temelja uništene, namesšaj i staklo bilo je sa svih strana, plaže su zatvorene jer su pronađena tela. Još se nismo opiravili od toga… Bilo je važno da se što pre raščisti sve, da ne bi bila jos veća šteta nego što jeste, nismo uspeli jer je usledio novi talas uragana - priča Petrović.

 

 - Iskreno, nisam se uplašila u početku, sve do momenta dok se gradonačelnik nije oglasio i rekao kako dolazi uragan, u tom momentu neopisiv strah se budi da li ću se uopšte sutra probuditi. Rekao je da obratimo pažnju da li uragan dolazi I da se pomerimo od prozora I vrata, da legnemo na pod dok oluja ne prođe. U tom momentu nije bilo vremena za napuštanje Tampe, aerodromi su bili zatvoreni, otkazani svi letovi, ništa drugo nije preostalo nego parola: “Snađi se”.

Republika

Foto: Privana arhiva

Dejana Petrović je po preporukama zaštitila stan i sve što može da povredi

 

Kaže da su ona i drugarica shvatile da je vrag odneo šalu i da moraju da se nekako zaštite.

- Brže bolje, Nina I ja smo otišle i kupile sekire, toki voki, daske da postavimo na prozore, trake u slučaju pucanja prozora, hranu, vodu i sve sto je potrebno u slučaju udara. Zakucale smo daske na prozore, prpremile jedan ranac I keš u slučaju katastrofe. Uragan je krenuo ranije nego što je bilo najavljeno, strah i panika za lični život. Nina I ja smo skoro bile spremne, za katastrofu koja sledi… Krenuo je vetar i jaka kiša sa svih strana, prozori su počeli da se tresu, deca su vrištala po hodnicima, alarmi automobila su se popalili, policija je obilazila našu zgradu, a onda se čuo jak pucanj i odjednom vatra... Izgorela je benzinska pumpa, komšinica Samanta je sišla kod nas i uzela toki voki kako bi bile stalno na vezi. Ubrzo posle toga nestala je struja, alarmi su i dalje radili, bilo je kao u horor filmu! Uradile smo sve što smo mogle da se zaštitimo i uspele smo, glava je na ramenima, materijalna šteta u mom slučaju nije velika, sada čekamo novi uragan koji dolazi, ali neču biti u okolini Tampe - zaključuje Srpkinja.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading