KAKVA TUGA! Umro mali Luka Rodić (3)!

Autor:

Vesti

04.10.2024

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je za Luku prikupljeno značajna novčana sredstva i obezbeđen prevoz u inostranstvo, njegovo zdravlje se drastično pogoršalo, i uprkos naporima lekara i podršci velikog broja humanih ljudi, Luka nije uspeo da pobedi u svojoj najvažnijoj borbi.

KAKVA TUGA! Umro mali Luka Rodić (3)!

Foto: Budi human

Luka Rodić, trogodišnji dečak iz Bačke Palanke, preminuo je u danas nakon duge i teške borbe sa retkom i agresivnom bolešću. Luka se borio sa tumorskim promenama na bubregu i u zadnjoj lobanjskoj jami, što je zahtevalo hitno lečenje u inostranstvu.

U februaru 2024. godine, Luki je dijagnostikovan tumor na desnom bubregu i meduloblastom u mozgu, što je dovelo do višemesečne borbe za život. Njegovo stanje je bilo izuzetno ozbiljno, i pored više operativnih zahvata i hemioterapije, zdravlje mu se pogoršavalo.

Za Lukino lečenje bilo je potrebno prikupiti 50 miliona dinara, što je podstaklo građane Bačke Palanke i šire da se uključe u niz humanitarnih akcija. Nakon pogoršanja zdravstvenog stanja krajem avgusta, ovaj hrabri dečak je bio prebačen na lečenje u Tursku, ali je uprkos svim naporima medicinskog tima, do pogoršanja došlo i u septembru. Luka je vraćen iz Turske zbog nemogućnosti lečenja.

Porodica je nakon Lukinog povratka iz Turske odlučila da preusmeri sva sredstva koja su bila prikupljena za Lukino lečenje. Sredstva, koja su sakupljena preko fondacije "Budi human", preusmerena su na račune naših sugrađana koji se takođe bore sa teškim bolestima – Lenke Žutković, Isidore Vučković, Milane Matković, Jovane Barušić i Stevana Sauera.

Iako je za Luku prikupljeno značajna novčana sredstva i obezbeđen prevoz u inostranstvo, njegovo zdravlje se drastično pogoršalo, i uprkos naporima lekara i podršci velikog broja humanih ljudi, Luka nije uspeo da pobedi u svojoj najvažnijoj borbi.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading